YaBB - Yet another Bulletin Board

Welcome, Guest. Please Login or Register

  Home English Norsk HelpLoginRegisterSearch  
 
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic Print
Kultur og film (Read 1897792 times)
Reply #28 - 12/07/13 at 01:59:10  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Gravity

Britisk/amerikansk spillefilm på 90 minutter fra 2013


Filmen Gravity er en britisk/amerikansk drama/thriller fra 2013, regissert av Alfonso Cuarón. Gravity hadde et produksjonsbudsjett på 100 millioner dollar. Liveelementene ble skutt på Pinewood og Shepperton Studios i Storbritannia. Videre er det brukt stereo computergrafikk (CG) og 3D.


Handlingen er lagt til verdensrommet, der det er null gravitasjon og lyd. NASA utfører reparasjoner på Hubble teleskopet da russerne skyter ned en av sine spionsatteliter. Dette medfører dessverre at vrakrester (via en kjedereaksjon), havner i samme bane som Hubble og den internasjonale romstasjonen ISS. Fartøysjef Kowalski, som spilles av George Clooney, og dr. Ryan Stone, spilt av Sandra Bullock, må foreta drastiske valg for å ha en mulighet til å overleve og komme seg tilbake til jorda. Dette blir vanskelig uten gravitasjon og oksygen, der vrakrester treffer deg hvert 90-minutt (én jordomdreining).


Jeg nevner filmen her fordi den bringer noe nytt. Dette er ingen science fiction film, men mer ett drama lagt til nåtid. All teknologi i filmen er velkjent romfartsteknologi. Videre videreformidler filmen på en artig måte hvordan det er i verdensrommet uten gravitasjon, oksygen, og lyd. Astronautene er helt avhengige av romdrakten sin, og kommunikasjon via kontrollrom. Midt i dette scenarioet, videreformidler filmen mellommenneskelighet, og takket være Sandra Bullock, også menneskelige feil. Denne bør nomineres til AMPAS!


Blir dette en ny romfartsklassiker?  Undecided
 
 
IP Logged
 
Reply #27 - 10/28/13 at 22:30:01  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Londontur 2013


16. til 21. oktober

Denne høsten ble det ny tur til London med ballettgjengen. Hva passer vel ikke da bedre enn å fortelle om begivenhetene (som også er filmatisert eller kringkastet live til kinoer), på dette flotte forumet.


Top Hat

17. oktober

Musikalen Top Hat bygger på filmen av samme navn fra 1935, med musikk og tekst av Irving Berlin. Vi så musikalen på det verdslige Aldwych Theatre i Londons West End. Vi var ni venner som så forestillingen, og vi var alle samstemte om at dette var dans/stepping i verdensklasse. Legg til evergreenmusikk, så har du en klassiker som vi alle anbefaler. Synd den ble tatt av Aldwych Theatre 26. oktober. Gavin Lee danset/steppet rollen som Jerry Travers, og Kristen Beth Williams danset Dale Tremont.


Don Quixote

18. oktober

Carlos Acosta’s Don Quixote på Royal Opera House ble kringkastet live til kinoer 16. oktober. Da danset Acosta selv sammen med Marianela Nuñez. To dager senere, var vi 18 ballettentusiaster som så den. Denne gang danset Steve McRae som Basilio, og Akane Takada som Kitri. I denne runden var nok mennene mest fornøyde med Royal Ballet. Steve McRae hadde noen helt utrolige kombinasjoner – BRAVO! Dette er en av de bedre Don Quixote ever!


Romeo og Julie

19. oktober

Dagen etter gikk turen til Romeo og Julie på Royal Opera House (Covent Garden). Romeo ble danset av Federico Bonelli, Julie av Lauren Cuthbertson. Vi var 18 ballettentusiaster (en falt fra, en annen kommet til) som så forestillingen. Først spiste vi en utsøkt middag (lam) på Royal Opera House, deretter var det klart for forestilling. Desserten tok vi i pausen. Om dagen før hadde vært ballett for mennene, så var det nå damenes aften. De var særdeles fornøyd med forestillingen og dette kjærlighetsdramaet til Shakespeare. Det skal de ha, det var forrykende gode pas de deux i denne balletten.


Ingen Londontur uten Shakespeare!
 
 
IP Logged
 
Reply #26 - 10/01/13 at 02:04:56  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
I Fokines verden


30. september 2013 (urpemieren var 28.oktober 2013)


På kort tid har jeg nå sett to fremragende forestillinger i Operaen: Le grand macabre og I Fokines verden. Dette må kalles en historisk semesteråpning på Operaen. Både ballettentusiaster (og kritikerne) er storfornøyde med Nasjonalballettens fortolkning I Fokines verden. Den russiske danseren og koreografen Michel Fokine (1880-1942) regnes som grunnleggeren av moderne ballett. Dette var Ingrid Lorentzens ildprøve som ballettsjef, og hun startet denne med ikke mindre enn fem urpremierer av Fokine:

Urpremiere Fornyet koreografi
Petrusjka Alan Lucien Øyen
Cygne Daniel Proietto
Daphnis et Chloé          Ingun Bjørnsgaard
Scheherazade Ina Christel Johannessen
Ildfuglen Liam Scarlett


3 timer og 15 minutter med Fokine er lang tid, men det viste seg å bli en fantastisk kveld. Operaorkesteret ga en formidabel innsats under musikksjef John Helmer Fiore. Utrolig flott musikk som alene ga full valuta for pengene. Nasjonalballetten var også fremragende og lekne. Det så faktisk ut som de syntes dette var gøy! Den cubanske danseren Osiel Gouneo ble kveldens virkelig store overraskelse. Han danset Maureren i Petrusjka, og er utvilsomt i verdensklasse. Av de fem ballettene, må jeg kanskje si at Cygne, som viser de siste øyeblikkene i en svanes liv, trakk det lengste strået av de tre korte ballettene. Ildfuglen var blant de beste – i alle fall blant de to lengste (Petrusjka og Ildfuglen). Liam Scarlett har latt seg fascinere av mennesker som må kjempe for sin kjærlighet. Men alle har gode og dårlige sider, så hun ønsket ikke å fortelle en historie som en enkel fabel om godt og ondt. Resultatet ble sterkt, mørkt og vellykket.


Ildprøven er bestått!
 

I-Fokines-verden.jpg (108 KB | 603 )
I-Fokines-verden.jpg
 
IP Logged
 
Reply #25 - 09/24/13 at 01:57:08  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Le grand macabre på Den norske Opera & Ballett


23. september 2013


Operaen Le grand macabre er György Ligetis eneste opera. Det er første gang den settes opp i Norge, og samtidig er dette Per Boye Hansens første forestilling som operasjef. Historien, som skildrer et samfunn på randen til apokalypse, driver gjøn med menneskekroppen og angsten for å dø. Mens vi venter på døden (en komet er på vei), er moralen uklar og historien blir mer og mer kompleks. Stemningen svinger fra det humoristiske til det burleske, og fra det groteske til det lyriske. Både musikk og handling utfordrer publikums forutinntatte holdninger til hva teater skal være.


Historien i Le grand macabre er hentet fra Michel de Ghelderodes skuespill med samme navn. Aktørene på scenen og orkestergraven var samspilte. Allikevel er det nok scenografien (menneskekroppen) som tar mye oppmerksomhet med flotte sceniske virkemidler og kreativ bruk av video. Alt i alt en makaber og gøyal opera!


Musikk: György Ligeti
Libretto: György Ligeti og Michael Meschke

Musikalsk ledelse: John Helmer Fiore, dirigent
Regi og konsept: Alex Ollé (La Fura dels Baus) og Valentina Carrasco

Scenografi: Alfons Flores
Lysdesign: Peter Van Praet
Video: Franc Aleu

Medvirkende: Thor Inge Falch, Tone Kummervold, Amelie Aldenheim, Ketil Hugaas, Hege Høisæter, David Hansen m.fl.
Operakoret og Operaorkesteret
 

Le-grand-macabre.jpg (118 KB | 618 )
Le-grand-macabre.jpg
 
IP Logged
 
Reply #24 - 09/17/13 at 01:30:59  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Havana Rakatan i Operaen


26. og 28. juni 2013

Tradisjonen tro, så ble årets Sommer på Operaen innledet med spektakulær dans. Mens det i fjor var Kingwings vs. Nasjonalballetten som stod for åpningen, så ble det i år cubansk fyrverkeri av dans da Havana Rakatan inntok Hovedscenen på Den Norske Opera & Ballett. Ballet Rakatan regnes som et av de mest talentfulle dansegruppene fra Cuba. Forestillingen, som er koreografert av Nilda Guerra, inneholder salsa, mambo, jazz, bolero, cha-cha-cha og rumba. Alt sammen danset etter et orkester som klarer å gjenskape den varmen og sjelen Havana er så kjent for. Ballet Rakatan har også danset i Londons West End. Pressen skrev:


The Independent
- A stunning slice of Havana Life

Sunday Express
- The hottest, the coolest, the sexiest dancers in town. Irresistible!


Jeg kan si meg enig i dette!
 

Havana-Rakatan.jpg (67 KB | 605 )
Havana-Rakatan.jpg
 
IP Logged
 
Reply #23 - 06/09/13 at 22:53:02  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Tornerose i Operaen

Premieren 6. juni 2013


Operaen i Bjørvika fyller fem år i år. Hva er vel ikke mer naturlig enn å feire med tilbakeblikk ute og Tornerose inne? På den hvite marmoren er det utstilt bilder av høydepunktene fra de fem årene som er gått i Bjørvika. Finner man klare favoritter, kan man stemme disse frem med SMS. Uten å være partisk til Nasjonalballetten, fant jeg da mine klare favoritter!


Tornerose er virkelig en av de store klassikerne i ballettrepertoaret til Nasjonalballetten. Helt siden premieren i 1890 i St. Petersburg, har denne klassiske balletten akkompagnert av Tsjajkovskijs musikk, fengslet publikummere over hele verden. Nå er den i Operaen igjen, med Nasjonalballetten og stjerneparet Yoël Carreño og Yolanda Correa. Og premieren mer enn innfridde alle forventningene. Det er verdt å nevne at Natasha Jones og Philip Currell hadde sin Tornerose debut lørdag 8. juni! De fikk begge stjerneomtale. Andre par som danser er Miharu Maki og Gakuro Matsui, samt Chihiro Nomura og Dirk Weyershausen. Koreografi: Marius Petipa, enkelte innslag av Cynthia Harvey og Janek Schergen.


Kort og godt: Tornerose anbefales varmt til alt fra noviser til balletteksperter!
 

Operaen-21-SMS.jpg (76 KB | 661 )
Operaen-21-SMS.jpg
 
IP Logged
 
Reply #22 - 02/25/13 at 00:38:09  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Den 85. Oscar-utdelingen


I år kan den norske langfilmen Kon-Tiki få en Oscar for beste fremmedspråklige film.


Følgende 15 filmer har fått flere nominasjoner:
  • 12 nominations: Lincoln
  • 11 nominasjoner: Life of Pi
  • 8 nominasjoner: Les Misérables and Silver Linings Playbook
  • 7 nominasjoner: Argo
  • 5 nominasjoner: Amour, Django Unchained, Skyfall, and Zero Dark Thirty
  • 4 nominasjoner: Anna Karenina and Beasts of the Southern Wild
  • 3 nominasjoner: The Hobbit: An Unexpected Journey and The Master
  • 2 nominasjoner: Flight and Snow White and the HuntsmanResultatene av den 85. Oscar-utdelingen finner du her (LiavaagWiki).  Cool
 

Lincoln-Colosseum.jpg (58 KB | 688 )
Lincoln-Colosseum.jpg
 
IP Logged
 
Reply #21 - 01/18/13 at 00:53:46  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Les Misérables


Colosseum 14/1 2013 (Gallapremiere) – Drama, Musical, Romance (157 min)Endelig har den berømte musikalen Les Misérables blitt filmatisert. Les Miserablés (De elendige) ble komponert i 1980 av den franske komponisten Claude-Michel Schönberg, og teksten er en libretto av Alain Boublil. Musikalen baserer seg på romanen Les Misérables av Victor Hugo. På 1800-tallet i Frankrike har Jean Valjean i flere tiår blitt jaktet på av den hensynsløse politimannen Javert, fordi han bryter prøveløslatelsen sin. Han tar vare på fabrikkarbeideren Fantine sin datter Cosette. Den skjebnesvangre avgjørelsen endrer livene deres for alltid.


Jeg så denne filmen på gallapremieren på verdens største THX kino (Colosseum i Oslo). Som forventet, var dette en stor filmopplevelse med hits som I Dreamed a Dream, One Day More, A Heart Full of Love, Stars, Bring Him Home, Do You Hear the People Sing?, Master of the House, og On My Own. Dette er en Oscar favoritt som jeg anbefaler alle å se.

Rollelisten
Hugh Jackman Jean Valjean
Russell Crowe Javert
Anne Hathaway Fantine
Amanda Seyfried Cosette
Sacha Baron Cohen Thénardier
Helena Bonham Carter Madame Thénardier
Eddie Redmayne Marius
Aaron Tveit Enjolras
Samantha Barks Éponine


Regissør: Tom Hooper

 
 
IP Logged
 
Reply #20 - 09/27/12 at 01:40:10  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Kon-Tiki


Colosseum 22/9 2012 - Drama fra 2012 (1 t 58 min)


Kon-Tiki er den dyreste norske filmen gjennom tidene. En krigstrett verden blir fascinert av balsaflåten Kon-Tiki som krysser Stillehavet. Thor Heyerdahl hadde problemer med å publisere sine teorier, som i korte trekk gikk ut på at Polynesia ikke var blitt befolket fra Asia, men fra Sør-Amerika. Dette av at Polynesia ligger medstrøms fra Sør-Amerika, utvandring fra Asia til Peru ville blitt motstrøms (tungt å ro). Kon-Tiki ble døpt etter Inkafolkets solkonge, og balsaflåten seilte da også medstrøms mot solnedgangen i nesten 8000 km. I løpet av 101 dager hadde Kon-Tiki seilt fra Peru 28.april 1947 og strandet på et korallrev ved Raroia i Polynesia 7.august samme år.


Jeg elsker dramaet i filmen. Hvordan Thor Heyerdahl slet med å få publisert sin teori i New York (Little Norway), gruppedynamikken på balsaflåten Kon-Tiki, og ekteskapet til Heyerdahl (som var det eneste som havarerte i filmen). Selv om handlingen er velkjent, så klarer filmen allikevel å by på overraskelser. Dette skyldes at editeringen ligger milevis foran filmer som Max Manus (2008). Kon-Tiki filmen fra 1951 er en av mine favoritter og den vant da også en velfortjent Oscar for beste dokumentar. Så gjenstår det å se om Kon-Tiki 2012 får Oscar for beste drama eller utenlandske film.

Rolleliste «Kon-Tiki» mannskapet
Pål Sverre Valheim Hagen Thor Heyerdahl
Anders Baasmo Christiansen Herman Watzinger - nestkommanderende
Odd Magnus Williamson Erik Hesselberg - navigatør
Tobias Santelmann Knut Haugland - radioekspert
Jakob Oftebro Torstein Raaby - radioekspert
Gustaf Skarsgård Bengt Danielsson – stuert (matrasjoner og spansk tolk)


Regissørene: Joachim Rønning og Espen Sandberg
 

 
IP Logged
 
Reply #19 - 06/11/12 at 23:42:27  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Askepott


Hovedscenen / Operaen


Askepott hadde sesongpremiere 5.mai 2012. Jeg var der premierekvelden, samt generalprøven 4., 7. og 8.mai. Dette skulle være ny personlig rekord på én weekend.  Grunnen til at jeg så fire forestillinger var at jeg ville ha med meg alle pas de deuxene: Eugenie Skilnand og Dirk Weyershausen, Maiko Nishino og Philip Currell, samt stjerneparet Yolanda Correa og Yoel Carreño.

Forestillingen er koreografert av Ben Stevenson, mannen som skaffet den kinesiske danseren Li Cunxin (Mao's siste danser) et seksukers stipend i Amerika, og senere jobb i Houston Balletten. Sergei Prokofiev skrev det symfoniske mesterstykket til balletten Askepott, som varer i ca 2 timer og 30 minnutter. Dansere fra Nasjonalballetten og Ballettskolen danset til musikken som ble dirigert av mesteren John Helmer Fiore og spilt av Operaorkestret.

Denne klassiske eventyrballetten handler om kjærlighet, og det gode mot det onde. Mange kjenner nok historien fra Walt Disneys udødelige klassiker fra 1950, og mye av historien er brukt i Ben Stevensons ballettversjon. Askepott plages av stemoren og hennes to døtre, men får hjelp av den gode feen til å komme seg til slottsballet. Istedenfor de berømmelige glass skoene brukes det her selvfølgelig nydelige knøttsmå Pointe sko. Ballettversjonen forteller historien som klassisk ballett og med komiske episoder – tidvis noe for mange – til vidunderlige kostymer og scenografi.

Jeg så faktisk Askepott også 30.mai, for å få med meg Yolanda Correa og Joel Carreño én gang til. Problemet var bare den at ti tusenvis av hylende tenåringsjenter ville få en flik av Justin Bieber på Operataket – samme dagen.
 

Bieber-Operaen.jpg (79 KB | 671 )
Bieber-Operaen.jpg
 
IP Logged
 
Reply #18 - 04/13/12 at 22:29:11  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Battleship (2012)


Denne uken var på noe så uvanlig som premieren på en science fiction film – uten 3D. Faktisk var det norgespremiere på filmen Battleship 11.april 2012, imponerende med tanke på at premieren i USA er 18.mai. Amerikanerne har noe å glede seg til om en måneds tid. Filmens plot er enkel; en flåtestyrke i Hawaii blir tvunget til å krige med en armada med ukjente skapninger for å avsløre deres ukjente mål. NASA har nemlig sendt ut signaler til andre planeter fra Hawaii via en buffer i verdensrommet. Da fem fremmede romskip nærmer seg jorden, styrter deres kommunikasjonsromskip (kolliderte med en meteoritt). De fremmede skapningene lager et rakettskjold rundt Hawaii – ja du gjettet riktig – for å ringe hjem over NASA sitt kommunikasjonssenter (E.T. phone home). Den amerikanske flåtestyrken, som er ute på øvelse, blir derfor avskåret fra Hawaii. Kun en håndfull Aegis jagere og et gammelt slagskip må krige mot armadaen på innsiden av rakettskjoldet.


Den amerikanske flåtestyrken i filmen er faktisk ekte, og derfor veldig realistisk. Jeg har alltid vært fasinert av Aegis systemene i Arleigh Burke klassen (og Ticonderoga klassen). Filmen får frem dette avanserte systemet sammen med automatkanoner og CIWS (Close-In Weapon System) luftvernssystem på en herlig rocka underholdende måte. Avslutningen er mesterlig (for denne filmsjangeren). Ankeret til museumsskipet USS Missouri kuttes og gjøres klart til å ”legge inn litt bly” i fiendens kommandosenter.


Filmen bygger på Hasbro sitt klassiske naval combat game, og har skuespillere som Liam Neeson (Admiral Shane), Taylor Kitsch (Lt. Alex Hopper på USS John Paul Jones), Alexander Skarsgård (Stone Hopper på USS Sampson), Brooklyn Decker (Samantha Shane) og pop/ superstjernen Rihanna (Raikes). Filmen varer i 131 minutter og kostet 200 millioner dollar å lage. Verdenspremieren fant sted i Tokyo 3.april 2012.
 
 
IP Logged
 
Reply #17 - 03/27/12 at 04:01:20  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Is-slottet


Jeg husker godt fra ungdomsskolen med nynorsk prosjekt av Tarjei Vesaas kjente roman Isslottet (1963). Romanen ble filmatisert i 1987, og nynorsk prosjektet kulminerte med et lite besøk på filmatelieret på Jar. Nå er Isslottet kommet i ballettversjon og har urpremiere 27.mars 2012. Blir dette en nynorsk ballett?


Gjennom Operaens Ballettklubb fikk vi sett generalprøven i kveld, og la det være sagt: Ballettversjonen lover godt! Med koreografi av Kristian Støvind og musikk av Terje Isungset er dette en moderne ballett med moderne musikk, men med overraskende god skildring og dybde av plottet! I tillegg til musikken av Terje Isungset, som er et bestillingsverk til denne balletten, er det utdrag fra Biosphere, Boards of Canada, George & Caplin, Ryoji Ikeda, Akiko Kiyama og The Detroit Escalator. Scenografien er et kapittel for seg. Skogen i Isslottet er snudd, det vil si at grantrærne henger opp ned. Kostymene er strikkede plagg – i virkeligheten meget avansert påtrykk på ballettklær. Scenografien og kostymene står Tine Schwab for, mens dramaturgien er ivaretatt av Bibbi Moslet.


Selve Isslottet er ivaretatt av lys og videodesigner Øyvind Wangensteen. Han står også for videoprosjektet av de funklende grantrærne som henger opp ned. Selve Isslottet der Unn går seg vill, skapes av led lysrør som også henger fra taket. Disse skifter tidvis plass med den opp ned vendte skogen – lekkert!


Konklusjon
På mange måter er dette en nynorsk ballett, eller enda bedre, en ny norsk ballett! Jeg tror ikke Tarjei Vesaas ville blitt skuffet av denne balletten (kanskje i motsetning til filmen?). Urpremieren er på scene 2 i Operaen, 27.mars, og kan absolutt anbefales.
 

Isslottet.jpg (29 KB | 643 )
Isslottet.jpg
 
IP Logged
 
Reply #16 - 03/04/12 at 04:36:00  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Filmfest Oslo!

Onsdag 29.februar 2012


På selveste skuddårsdagen var det filmfest og gallapremiere på Martin Scorseses Hugo Cabret 3D. Folketeateret hadde rigget opp til state-of-the-art 3D-filmvisning med ditto lydutstyr. At det var gallaforestilling og at Sir Ben Kingsley (Gandhi 1982) fikk ærespris satte prikken over i-en. Da den vennlige Sir Ben Kingsley mottok prisen, som var Filmfest Oslos første ærespris, delte han noen visdomsord om smerte. Dette er gjennomgangstemaet i Hugo Cabret, i liket med den norske filmen Kompani Orheim. Begge filmene hadde nemlig gallapremiere denne dagen!


Utover smerte, har filmen Hugo Cabret mye av det samme budskapet som The Artist, nemlig at de begge hyller stumfilmen. Det er derfor nesten ironisk at de begge fikk 5 Oscar hver og at disse ble fordelt på en slik måte at de står på hver ytterkant av teknologien. Stumfilmen The Artist hentet nemlig hjem de gjeveste kunstneriske prisene, mens Hugo Cabret fikk velfortjent de tekniske prisene. Begge filmene kan varmt anbefales til kinogjengere som fremdeles drømmer på kino. For de som ikke gjør dette, gå og se Kompani Orheim!


Se også
 
 
IP Logged
 
Reply #15 - 02/29/12 at 00:56:17  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
The Artist vant fem OscarBlant disse var beste mannlige hovedrolle og beste film. Jeg så filmen selv to dager før Oscar utdelinger, som var premieren i Norge. Filmen påminner oss om å ta vare på vår film arv og jeg synes dens fem Oscar statuetter var velfortjent.


Oscar for beste Filmtittel
Film The Artist
Mannlige hovedrolle The Artist (Jean Dujardin)
Kvinnelige hovedrolle Jernkvinnen (Meryl Streep)
Mannlige birolle Beginners (Christopher Plummer)
Kvinnelige birolle Barnepiken (Octavia Spencer)
Beste animasjonsfilm Rango
Kinematografi Hugo Cabret
Artistiske produksjon Hugo Cabret
Kostymedesign The Artist
Regi The Artist
Dokumentarfilm Undefeated
Korte dokumentarfilm Saving Face
Filmklipp The Girl with the Dragon Tattoo
Fremmedspråklige film Iran, "Nader og Simin - et brudd"
Sminke Jernkvinnen
Originalmusikk The Artist
Sang "Man or Muppet" fra The Muppets
Animerte kortfilm The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
Kortfilm The Shore
Lydredigering Hugo Cabret
Lydmiks Hugo Cabret
Visuelle effekter Hugo Cabret
Filmatisering The Descendants
Originalmanus Midnight in Paris


Referanser
Oscar 2012
« Last Edit: 03/03/12 at 04:23:43 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #14 - 02/05/12 at 02:18:11  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
La Boheme på Ringen kino

Lørdag 4.februar kl.17:50

Igjen ser vi at film og høgkultur fint kan kombineres. Lørdag var jeg så heldig å få billett til Ringen kino (sal 1), der det var rigget opp til liveoverføring fra Operaen. Dette er første gang Operaen sender liveoverføringer til kinoer. På plakaten var Puccinis La Boheme, som ble sendt over hele landet. I følge Oslokino ble 20.000 billetter solgt på landsbasis.

Forestillingen var fantastisk bra, trolig den beste La Boheme jeg har sett. Stefan Herheim stod for regien. Han har også hatt regien for Julius Cæsar i 2005, Tannhäuser i 2010 og Lulu i 2011. Også scenografien imponerte med sin tydeliggjøring av plottet. I denne versjonen var syfilis byttet ut med kreft, og scenebildet kan kalles ingeniørkunst. Morsomt var det også med kameraføringen backstage. Ikke bare var det morsomme backstage intervjuer, men faktisk så vi bilder tatt backstage mot publikum under forestillingen. 

Eneste kritikk er at lyden tidvis droppet ut (klippet) når lyden gikk mot høye amplituder. Totalt sett ødela dette ikke helhetsinntrykket.

Vi håper på flere liveforestillinger!
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic Print