YaBB - Yet another Bulletin Board

Welcome, Guest. Please Login or Register

  Home English Norsk HelpLoginRegisterSearch  
 
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic Print
HTML5 - Hypertext Markup Language (Read 1382422 times)
Reply #1 - 02/23/10 at 02:07:31  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
HTML5 er ny versjon av HTML og XHTML

HTML 5 vil bruke en form for tidy. Feil syntaks i kildekoden vil (i motsetning til XHTML) kunne avleses i eldre nettlesere. Selv om syntaksen i HTML 5 minner om gamle tagger, og har kompatibilitet med eldre versjoner av HTML, så vil ikke HTML 5 baseres på SGML.

HTML 5 vil samtidig introdusere nye elementer som reflekterer moderne nettsteder. Noen av disse er semantiske utskiftninger for den vanlige anvendte div og span elementene. Eksempler på slike utskiftninger er navigasjonsblokkene nav, samt blokkene header og footer. Også multimedia skal standardiseres med elementer som audio og video. Også embed er på vei tilbake i varmen hos W3C.

På den andre siden vil noen elementer som i dag fremdeles anvendes i HTML 4.01 fjernes. Stil arkene (CSS) skal nå endelig ta over for elementer som font og center. Hensikten med HTML 5s kompatibilitet er å redusere utviklingskostnadene på nettlesere og nettsteder. Blant hundrevis av interesser er noen av de i arbeidsgruppen bak HTML 5 AOL, Apple, Google, IBM, Microsoft, Mozilla, Nokia og Opera.
Kilde

« Last Edit: 09/17/10 at 03:27:39 by Administrator »  
 
IP Logged
 
07/03/09 at 03:00:28  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
HTML5 – Det nye markeringsspråket


XHTML 2.0 dumpet til fordel for HTML 5! Hvilken retning tar semantisk web nå – tilbake til HTML Tidy feil?


Det er nå bestemt at HTML 5 standarden fortsetter utviklingen. Samtidig er XHTML mer eller mindre stadfestet som en blindvei (akkurat som SGML?). Arbeidsgruppen på XHTML 2.0 avsluttes 31. desember 2009. Vedlikeholdsarbeidet på XHTML 1.1 vil fortsette, men betyr dette at vi bør fortsette med XHTML?


Det er mulig HTML 5 som fokuserer på webapplikasjonsutvikling er fremtiden og mer Cloud computing vennlig enn det de meget strikte XHTML standardene er. Dette kan i fremtiden representere en sterk konkurranse til veletablerte program tilegg for nettlesermarkedet som Adobes Flash and Microsofts Silverlight.


Diskuter gjerne her: Er HTML 5 godt for innhold på web 2.0, eller burde W3C gått sterkere mot strømmen og satset hardere på semantisk web?Kilder

« Last Edit: 02/11/14 at 02:32:10 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic Print