YaBB - Yet another Bulletin Board

Welcome, Guest. Please Login or Register

  Home English Norsk HelpLoginRegisterSearch  
 
 
Pages: 1 2 3 ... 5
Send Topic Print
Begivenheter (Read 2790568 times)
Reply #61 - 11/12/20 at 23:51:45  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Børning 3

ODEON Oslo 14. oktober 2020


Børning 3 tar oss fra Trollstigen til Nürburgring på bare tre dager. Roy Gundersen (Anders Baasmo) kappkjører opp Trollstigen for å gifte seg på toppen med kjæresten Sylvia (Kathrine Thorborg Johansen). Men hennes tyske venninne Robin (Alexandra Maria Lara) vinner løpet og tar bruden. Det er duket for en rematch på selveste Nordschleife (Nürburgring). På turen får vi møte svenske Roy (Bjørn Kjellman), tyske Lemmy (Henning Baum), samt «Die Wenche» (Wenche Myhre). Til et forholdsvis lavt budsjett, er det flere bilscener som imponerer. Her kan nevnes innledningsscenen fra Trollstigen, løpet på en containerhavn i Tyskland (Hamburg?), hopp på og av en tråler, og ikke minst racet på Nürburgring. Her får Lillegul virkelig noe å jobbe med, når det er intet mindre enn en Porsche 911 på hjemmebane det skal kappkjøres med.

Sjanger: Actionkomedie
Regissør: Hallvard Bræin
Manus: Christopher Grøndahl

Det blir mye heftig bilkjøring, og humor for alle aldre. Akkurat en slik film vi trenger i disse koronatider, selv om manuset til tider dessverre er for tynt til at det er en ordentlig feel-good film. Børning 3 er ikke kritikernes yndling, så terningkastene ligger lavt. Tidvis kan det sees at filmen går på lavoktan, som at CGI ikke på noen måte ligner Hollywood-filmene, og at plottet kunne vært bedre bearbeidet. Men, husk å se hele rulleteksten, før du kritiserer huller i manuskriptet. Filmen er ikke tatt opp med IMAX-kvalitet, men gjør seg allikevel godt på et stort lerret. Tipper den blir populær på strømmetjenester etter hvert også. Alt i alt en morsom film der latteren sitter løst. Kanskje den beste i Børning-triologien, så ikke bli overrasket om det dukker opp en Børning 4 film.
« Last Edit: 11/13/20 at 18:41:45 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #60 - 03/06/19 at 02:43:25  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Amundsen

ODEON Oslo 16. februar 2019


Amundsen er en dramatisering av virkelige hendelser. Filmen handler om Roald Amundsens mange ekspedisjoner, finansieringen av disse og det turbulente forholdet til sin egen bror. Roald Amundsen lar hovmod og ærgjerrighet ødelegge forholdet til sine nærmeste, og det kan virke som de farefulle ekspedisjonene hans er der for å redde ansikt. Han blir fremstilt som iskald, der hans personlighet er mer skapt for isolerte kalde reiser, enn varme familierelasjoner og kjærlighetsliv. Dessuten virker det som at det å komme «først» er langt viktigere enn selve ekspedisjonene han legger ut på. Ikke mye forskning å se hos Amundsen nei. Dette fremheves særlig der avdøde Robert Scott hylles som en helt og en gentleman i det britiske polarmiljøet, mens Amundsen blir fremstilt som en barbar som ble trukket til Sydpolen av grønlandshunder som han spiste underveis. Scenen avsluttes med en skål for hundene!


Pål Sverre Hagen gjør en god jobb som Roald Amundsen, og filmen har flotte bilder og godt innsyn i de forskjellige ekspedisjonene. Lyd og bilde er bra til norsk film å være, og filmen har mange flotte scener fra ekspedisjonen til Sydpolen, ferden gjennom Nordøstpassasjen, ferden med luftskipet «Norge» over Nordpolen, og den dramatiske flystyrten på et isflak. Men filmen mangler klimakset, rett og slett fordi de samme konfliktene repeteres foran hver nye ekspedisjon. Man skulle nesten tro Espen Sandberg som står for regien, trodde vi Popkorn-spisende publikummere er litt tungnemme. Så selv om filmen har gode bilder, så forblir portrettet av Roald Amundsen uskarp. Filmen er verdt å se – absolutt – gøy å se Amundsen i filmversjon, men filmen tilfører ikke noe nytt. Vil du lære og vite mer om Roald Amundsen, les en bok!
 

 
IP Logged
 
Reply #59 - 10/28/18 at 12:48:00  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Mordene i Kongo

ODEON Oslo 26. oktober 2018 (Premieren)


Kjøtthue 1 og 2 på tur

Mordene i Kongo er filmen om Joshua French (Aksel Hennie) og Tjostolv Moland (Tobias Santelmann), og drapet på sjåføren Abedi Kasongo. Historien er kjent. Moland og French var tidligere i Telemark bataljonen, der de var henholdsvis fenrik og grenader. De forlot forsvaret med noen ukers mellomrom i 2007. April 2009 krysset de grensen mellom Uganda og Den demokratiske republikken Kongo (DRC) på én motorsykkel på vei til diamantbyen Kisangani. Motorsykkelen brøt sammen, og de leide seg Kasongo som sjåfør. 109 km fra Kisangani blir Kasongo skutt. Slik sett burde filmen kanskje hete Mordet i Kongo, og ikke Mordene i Kongo i plural form, da French og Moland faktisk bare tiltales for ett drap. Historien er for de aller fleste av oss kjent, og det er derfor synd at filmen ikke tilfører noe nytt. Det er fremdeles omstridt hva som egentlig skjedde. Moland og French på sin side landet på historien om at de kom i et bakholdsangrep. Vi sitter fremdeles spørrende igjen for hvorfor de ble leiesoldater i Afrika. Hvorfor ville de støtte opprørslederen Nkunda for eksempel?


Vi er Rambo 1 og 2, kjøtthue 1 og 2, spøker Moland og French. I filmen er det akkurat det de fremstår som. Her er det etterretningen og rettsapparatet i Kongo, samt norsk UD som fremstår som de profesjonelle. Man kan spørre seg om hvorfor UD ikke ville betale «Ubuntu», en erstatning da de brukte så mye ressurser på å få hjem de to tidligere soldatene fra Telemark bataljonen som viftet med norske ID-kort. Man kan også spørre seg hvorfor «gutta på tur» aldri brøt sammen. Opprør i fengsel, hygieneforhold, ingen kontakt med omverdenen, ja selv Molands selvmord går uten den store dramatikken. Var de virkelig så tøffe? Uten at filmen har noe nytt å tilføre, og uten den store dramatikken, kunne filmen fint vært klippet ned til 90 min. Filmen er verdt å få med seg, men ingen Oscar-kandidat!
 
 
IP Logged
 
Reply #58 - 10/26/18 at 22:43:31  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Bohemian Rhapsody IMAX Live fra Wembley

ODEON Oslo 23. oktober 2018 (Live fra kl. 20:30)


Det eneste som er mer ekstraordinært enn deres musikk er deres historie

Bohemian Rhapsody er en hyllest til det britiske rockebandet Queen. Filmen hyller deres musikk og vokalist Freddie Mercury ypperlig spilt av Rami Malek. Vi følger bandets opptur med ikoniske låter og revolusjonerende lyd (effekter) til deres nedtur med Mercurys livsstil som spinner ut av kontroll. Freddie Mercury valgte med dette å satse på en solokarriere. Den ble langt fra like suksefull som Queen hadde hatt, og filmen avslutter med Queen sin triumferende gjenforening og Live Aid-opptreden på Wembley Stadium i 1985.


Filmen har premiere 2. november 2018, men for oss IMAX-gjengangere, var det eksklusiv førpremiere og live sending fra verdenspremieren på Wembley. Her fikk man intervjuer av skuespillere, regissør og Queens medlemmer - som hyllet filmen. Det samme gjør jeg. Jeg har alltid likt Queen, deres musikk, lydeffekter/studioarbeid og deres opptreden på Live Aid. Litt nysgjerrig var jeg også på Freddie Mercurys utagerende (hemmelige) liv. Bohemian Rhapsody gir deg svaret på alt dette. Hvordan bandet ble etablert under studietiden, platekontrakter, og studioarbeid med autentisk utstyr slik det var på 70-tallet. Det siste er særdeles interessant, da låter som «We Are the Champions», «We Will Rock You» og «Bohemian Rhapsody» er både symfonisk rock, progressiv rock, stadion rock og kunst rock - bare for å nevne noe. Dessuten var «Bohemian Rhapsody»  tidenes første musikkvideo, men det blir bare nevnt i en sidekommentar i forbindelse med at «I Want to Break Free» ikke ble vist på MTV.


Selv om Freddie Mercury hadde AIDS, velger filmen å ha en happy ending, og avslutter med fullversjonen av den legendariske opptredenen på Live Aid i 1985, som er blant de mest fantastiske opptredener i rockemusikkens historie. En verdig avslutning!
« Last Edit: 10/27/18 at 02:37:57 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #57 - 10/26/18 at 21:50:59  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
A Star is Born

Symra 1 Oslo 22. oktober 2018


Da jeg kjøpte billett til A Star is Born trodde jeg det var filmen om Queen. Lady Gaga, som spiller i filmen, har jo tross alt hentet navnet sitt fra Radio Gaga . ikke sant?! Uansett, jeg fikk med meg førpremieren til Bohemian Rhapsody (se neste post), noe jeg trengte. For A Star is Born er sørgelig. Veldig! Lady Gaga er forbausende flink i sin filmdebutt. Det samme gjelder Bradley Cooper, som her debuterer som regissør. Filmen har vært filmatisert tre ganger tidligere, med Janet Gaynor og Fredric March i 1937, Judy Garland og James Mason i 1954, og Barbra Streisand og Kris Kristofferson i 1976. Historien er den samme. Den erfarne musikeren Jackson Maine (Bradley Cooper) forelsker seg i Ally (Lady Gaga). Hun har gitt opp drømmen sin om å bli stor artist, men Jack får henne inn i rampelyset. Da Ally får platekontrakt, tar karriere av. Samtidig sliter Jackson med tinitus, familiære problemer og et overforbruk av piller og sprit. Den personlige siden av forholdet til Jackson og Ally er i ferd med å bryte sammen.


Jeg husker ikke de tre andre filmatiseringene, men tipper at denne ikke er noe dårligere. Faktisk er det interessant at Hollywood må tilbake til røttene sine, for å finne tilbake til ekte romantikk og kjærlighet. To stjerner hvor den ene er på vei ned, mens den andre er på vei opp, møtes i kjærlighet. Slik sett burde man kanskje se den triste slutten komme. Det er vanskelig å hindre tårene sprette frem, faktisk blir man veldig trist. Jeg som trodde Lady Gaga spilte i Queen-filmen med happy ending, istedenfor fikk jeg lyst til å grine.  Cry


La deg ikke skremme av det! Dette er nok en film du IKKE må gå glipp av. I A Star is Born ble Lady Gaga født som filmstjerne, og Bradley Cooper som regissør. Her lukter det Oscarer...
 
 
IP Logged
 
Reply #56 - 10/26/18 at 21:06:10  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
First Man IMAX

ODEON Oslo 16. oktober 2018


That's one small step for a man, one giant leap for mankind

First Man ser på astronauten Neil Armstrong sitt liv, og det legendariske romoppdraget som førte til at han ble den første mannen som gikk på månen 20. juli 1969. Filmen tar for seg epoken 1961 til 1969 der vi får se farene bak Gemini- og Apollo-programmet. Regissøren Damien Chazelle (Whiplash, La La Land) har fremstilt Armstrong, spilt av Ryan Gosling (La La Land), som en sorgtung og disiplinert mann. Filmen, som bygger på boken «First Man: The Life of Neil A. Armstrong» av James R. Hansen, forteller om tapet av den to år gamle datteren Karen. Dette går som en rød tråd gjennom hele filmen, hele veien til månen.


NASA sitt romprogram har blitt skildret før, ikke minst i Philip Kaufmans «The Right Stuff» (1983) og Ron Howards «Apollo 13» (1995). «First Man» skiller seg ut fra disse to filmene ved at den er langt mer monoton. Dessuten er flyscener, oppskytningsscener og romscenene i landingskapselen mer klaustrofobiske enn tidligere. Jeg likte det, at vi fikk mer dybde i first man on the moon, men allikevel kunne det bli litt for mye. Når det er sagt, så er dette en film NASA og romeventyrfans absolutt bør legge til i må se listen sin. Dessuten skader det ikke å se den i en IMAX-kino med Dolby Atmos lyd, for å si det sånn. Det gir den rette popcorn-effekten.

Kanskje en selvfølge når man ser en film til $ 60 millioner om romfartseventyret? Cool
 
 
IP Logged
 
Reply #55 - 09/29/18 at 00:39:41  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Skjelvet

ODEON Oslo 28. september 2018


22. mars 2018 åpnet ODEON Oslo, Norges største kinosenter med hele 14 saler, hvorav den største er en IMAX-kino med intet mindre en Norges største lerret. Her må Colosseum kino våkne! Uansett, alle salene har Barco-laserprojektorer som er i stand til å vise 4K-film, og alle salene har Dolby Atmos-lydsystem. Legg så til OSCARs Bar i 2. etasje, så snakker vi virkelig om at film er best på kino – koste hva det koste vil.


Nå har riktignok norsk film aldri vært kjent for lydsporene (eller lydsporet  Roll Eyes), og Skjelvet er vel heller ikke den hardeste prøven Dolby Atmos-lydsystem, eller Barco-laserprojektorene kan bli utsatt for. Derimot er Skjelvet banebrytende på effekter, når vi holder oss til norske filmer, slik det skal være i katastrofefilmer. Dette er oppfølgeren til kassasuksessen Bølgen, der en tsunamibølge ødela Geirangerfjorden. Nå er det Tigerstaden som står for tur. Godt er det at det er en film, med tanke på at storskjelvet starter på Ryen (?!) for så å bevege seg over Ekebergsletta, før Barkoden, Postgirobygget og Oslo Plaza ristes i fillebiter. Effektene har hovedrollen, skuespillerne birollen, og plottet er heller svakt! Slik skal det være i en katastrofefilm, men allikevel, så er det litt brå slutt (veldig brå vil noen si), og litt mange parallellhistorier som aldri får noen verdig oppfølging. Utover dette er Skjelvet norsk Popcorn på sitt bedre!
« Last Edit: 10/26/18 at 21:02:24 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #54 - 09/19/18 at 02:47:45  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
The Phantom of the Opera

Folketeateret premieren 7. september og 8. september


Tenk det, The Phantom of the Opera er satt opp i Norge for aller første gang. Musikalen alle har hørt om, sett av over 140 millioner mennesker i over 30 land, og der Andrew Lloyd Webber briljerer med sitt talent. Jeg har et nesten personlig forhold til denne musikalen. Alt fra å spille Andrew Lloyd Webbers musikk på vårkonserten med skolekorpset, lytte til den samme musikken på musikkanlegget kjøpt for konfirmasjonspengene, senere via high-end utstyr og klasse A forsterkere, kritisk lytning i konsertform av musikken på konserthuset, showene på Color Line, og selvfølgelig selveste oppsetningen i London, som ble en all time high. Nå er den fulle oppsetningen endelig her på norsk i Folketeateret. Bare det at jeg så den to dager på rad sier alt om forventningene.


Musikken er dramatisk, og jeg velger å si det samme om plottet. I sentrum står ensomme operafantomet og hans besettelse av ballettdanseren Christine Daaé i Opera Garnier i Paris. Dette er en fortelling om kunstens inspirasjon og kraft, og om lengselen etter sann kjærlighet. Espen Grjotheim overbeviser i rollen som operafantomet. Fantastisk stemmeprakt. Finske Mira Ormala sin rollefortolkning som Christine Daaé imponerer også, særlig med tanke på at hun måtte lære norsk for i det hele tatt å få rollen. Da sier det seg selv at stemmen passer rollen. Solveig Kringlebotn som den aldrende operasangeren Carlotta Giudicelli, og Jannike Kruse som ballettpedagogen Madame Giry er også med på å sprite opp denne norske versjonen av musikalen. For å oppsummere norsk presse; påkostet fantommagi på høyoktan i øverste divisjon som det var verdt å vente på i 32 år. Men selv om The Phantom of the Opera bruker retrospektiv teknikk, blir jeg aldri helt forberedt på den sørgelig slutten. Slik ble det nå også, på norsk. Ibsen ville vært stolt! Dette er musikalen over alle musikaler som alle bør få med seg!
 
 
IP Logged
 
Reply #53 - 08/24/18 at 04:11:00  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Nasjonalballetten RAW

Operaen 21. august 2018


Nasjonalballetten RAW var et imponerende show der Nasjonalballettens dansere (endelig) fikk realisert sine egne prosjekter. Overskuddet går til Young Future Foundation på Filippinene, som er et barnehjem drevet av to norske kvinner. Prosjektlederen er Samantha Lynch, og prosjektgruppen består av Whitney Jensen, Douwe Dekkers, Shane Urton, Philip Currell, og Natasha Jones Dale. De kom frem til 13 balletter (koreografene i parentes):

QUOTE: THE MIND IS A MUSCLE (Kristian Støvind)
STARDUST (Lucas Lima)
ELSEWHERE DARK (Whitney Jensen)
HYSJ (Georgie Rose)
BEFORE NORA (Stina Quagebeur)
PULS (Yoshifumi Inao)
INVERSION (Anaïs Touret)

Pianomusikk i pausen med Emília Rovira Alegre

FUTURE (Shane Urton & Matias Rønningen)
TIRAMI GIÙ (Ada Marthine Marthinsen)
MUSIC AND DANCE EXPERIENCE FOR HEALTHY GESTATION IN THREE MOVEMENTS (Kenji Wilkie)
CHET AND I ON A BUS (Jacob Roter)
DISTANT CLOSENESS (Lucas Lima)
ALL THE ANGLES (Ana Maria Lucaciu)

Så hva skjer så når Nasjonalballetten får frie tøyler? Dagsavisen skrev: «Prosjektet går rett inn i kjernen på hva Nasjonalballetten ønsker å være: et sted for nyskapende ballettkultur, som tidvis utnytter det faktum at Norge har en kort institusjonell balletthistorie» (Monrad-Krohn, 2018). Jeg kunne ikke uttrykt det bedre selv. Resultatet var røft, morsomt, og rett og slett utrolig bra. Det til tross for at det ikke gikk på Hovedscenen, men på Scene 2. På den annen side, så kommer publikum nærmere danserne på Scene 2. Og det er hva RAW ga oss, vi kom nærmere danserne og Nasjonalballetten. BRAVO!!
SmileyGrin


Kilder
Monrad-Krohn, Vilde Alette (2018-08-20). Nasjonalballettens råvarer. [ONLINE] Tilgjengelig: https://www.dagsavisen.no/kultur/nasjonalballettens-ravarer-1.1188762 [2018-08-24].
Operaen (2018). Nasjonalballetten RAW. [ONLINE] Tilgjengelig: https://operaen.no/forestillinger/nasjonalballetten-raw-danseverksted-ballett/ [2018-08-24].
« Last Edit: 08/24/18 at 23:25:11 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #52 - 08/10/18 at 01:03:23  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Solo: A Star Wars Story

Color Fantasy 3. august 2018


Hvem skulle vel trodd at jeg skulle se en Star Wars film på Kielferga? Faktisk er det en ganske god kinosal i konferansedelen i båten, der de sender filmer for både store og små barn når Oracle med flere ikke har hyret hele konferansedelen. Solo: A Star Wars Story er den seneste Star Wars filmen. Den hadde premiere 23. mai i Norge, så nå var det på tide å se den. Harrison Ford har nå alltid vært blant favorittene i Star Wars (triologien), så her var det store forventninger. Disney har tross alt lagt inn ikke mindre enn $300 millioner i denne filmen.


Gjennom et eventyr i den kriminelle underverdenen møter Han Solo sin fremtidige andrepilot Chewbacca. Videre tar romskipet Millennium Falcon oss med på en reise til en galakse langt, langt vekk ut på eventyr med noen av kjeltringene i galaksen. So far so good! På mange måter er dette en trygg film, som ikke bringer deg noe nytt. Historien bringer deg ikke noe nytt (det gjør det tross alt sjelden i Star Wars), men som alltid er action-sekvensene der, og underholdningen er god. Skuespillprestasjonene er også gode (heldigvis). Finnen Joonas Suotamo gjør en god rolle som Chewbacca. Det samme gjør Alden Ehrenreich som Han Solo, om ikke helt på samme høyde som Harrison Ford, men hvem kan vel forvente det? Av nye roller er Phoebe Waller-Bridge overraskende god som roboten L3-37. Synd hun dør! Både hun og publikum hadde fortjent flere filmer med L3-37. Det samme gjelder Woody Harrelson som Beckett. Trist at han dør også. Alt i alt, så gjør Disney en god jobb med franchisen.


Kilder
 
 
IP Logged
 
Reply #51 - 08/09/18 at 01:22:13  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
The Man of the Woods Tour

Telenor Arena, Oslo 2. august 2018


Resultatet av en sen kveld med Super Bowl half-time show i februar er at det «helt plutselig» dukket opp billetter til Justin Timberlake i innboksen!! Så jeg får vel bare gjøre det beste ut av det, tenkte jeg. Da jeg tok bussen ut til Telenor Arena stemte alt. Så mange trailere med utstyr til «The Man of the Woods Tour», dette minnet mer om et av Silicon Valleys road show. Det er vel kanskje nettopp noe av det Justin Timberlake er kjent for, etter sin rollefortolkning av gründeren Sean Parker i The Social Network. Lyset imponerte, det samme gjorde den imponerende store scenen, dekorert med trær i anledningen Woods Tour. Lyset kunne blitt et kapittel for seg, men for å korte ned, dette kunne vært hentet fra nettopp ett av road-showene fra Sunnyvale! Dansen var også imponerende. Ikke helt overraskende minte den mye om da jeg så Timberlake i Globen i Stockholm, og da han danset (sammen med) norske Mona Berntsen på Super Bowl half-time showet i år. Så var det grande-finale nummeret med nydelige Can't Stop the Feeling  🎤 🎶 🎵 🎙


Justin Timberlake vs. flutter ekko: Hvem vant egentlig?
Noen nedturer? Ikke annet enn at sammen med alle trailerne på utsiden av Telenor Arena, burde det også stått en 10-15 trailere med asfaltmatter til anledningen. Stakkars Justin Timberlake og hans crew som sang om kapp med flutter ekkoet i Telenor Arena. Noen ganger virket det som om arenaen vant. Det kan virke som 150 dB fra Top Fuel på Gardermoen Raceway gjennom 4 dager er bedre for øregangen enn akustikken i Telenor Arena. Skammelig, og veldig lite verdig et road-show fra Sunnyvale, for å si det slik. Med Telenor i ryggen burde lydkvaliteten vært i ren klasse A, ikke som en billig gettoblaster med dolby B fra fortiden. Ellers innfridde alt etter forventningene. Mulig neste konsert med Sean Parker, unnskyld, jeg mente Justin Timberlake, blir i København istedenfor.
Cool Wink
« Last Edit: 08/10/18 at 00:54:15 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #50 - 07/31/18 at 22:56:17  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Drag Challenge 2018

Gardermoen Raceway 26. til 29 juli 2018


Drag Challenge på Gardermoen Raceway (NDRG) er det største dragrace-arrangement i året. Med bilklassene Top Fuel, Top Methanol Funny Car og Pro Modified, og motorsykkelklassene Top Fuel Bike, Super Twin, Pro Stock Bike, samt Snøscootere, så er dette årets store høydepunktet for alle som er over middels interessert i dragracing. Her er det mye herlig fartsfylt spenning. For de som er under middels interessert, så kan Dragracing kort oppsummeres med at kjøretøyene fra stående start skal tilbakelegge 1/4 engelsk mil, det samme som 402,336 meter. Top Fuel kjører nå 1000 fot, det samme som 304.8 meter på grunn av sikkerheten.


Dragracing er ekstremsport, men allikevel skjedde det vi ikke vil se på lørdagen. En motorsyklist driftet ut mot railen og kjørte rett i rekkverket på motsatt side i 297 km/t. Motorsyklisten ble fløyet med legehelikopteret direkte til Ullevål Universitetssykehus der han gikk igjennom en lang lårhalsoperasjon. Søndag sendte han melding til Drag Challenge-arrangøren på Gardermoen: «Alt gikk bra». Man har fremdeles ikke funnet årsaken til ulykken.


I år slo været virkelig til. Strålende sol fra torsdag til søndag. Aldri tidligere har jeg opplevd at Gardermoen Raceway tok én times pause på grunn av varmen (det vanlige er regnvær), men det gjorde de på fredagen i år. Asfalten ble tidvis så varm at deler av den løsnet under burnouten (der bilene varmer opp dekkene). Ekstra gøy i denne varmen var det at det ble satt flere banerekorder. En Pro Modified satte tiden 5,98, og i finalen for klassen Top Fuel Bike kom den ene sykkelen inn på under 6 sekunder. Så var det Top Fuel! 10.000 hestekrefter som skal overføres til underlaget. Skulle det bli ny banerekord? På lørdag ble 300 meter unnagjort på 4,2 sekunder. Påfølgende dag gikk det unna på 4 sekunder blank!!! Her må vi da definitivt snakke om banerekord? Top Fuel er gøy, litt som julaften og 17. mai på en gang!
« Last Edit: 08/01/18 at 02:05:22 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #49 - 06/23/18 at 01:11:36  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Ullevaal Xtreme 2018

16. juni 2018 Ullevaal Stadion


Lørdag 16. juni inviterte X-Games stjernen André Villa til Ullevaal stadion, som i anledningen ble forandret til en ekstremsportsarena. For fotballfans kan det virke litt sprøtt å kjøre inn 400 billass med grus på Ullevaal Stadion under fotball VM, men for «petrolheads» er det helt naturlig. Her fikk man se verdens beste utøvere innen FMX, supercross og snøscooter, samt sparkesykkel og BMX som faktisk kunne ta pusten fra deg. Grunnen til dette er at de satte utfor fra et 12 meter høyt stillas og gjorde både forlengs og baklengs salto. Faktisk trippel-salto. Salto tok snøscooteren også. Et imponerende show med halsbrekkende hopp. Showet ble ledet av Jan Erik Larssen fra NRKs Autofil. I førshowet kunne man oppleve stand med Monster Energy, Amcar, Streetcar, drifting-cars samt motorsykler. Ved siden av Harley Davidson standen fant man «Lillegul» fra Børningfilmene.


Heldigvis var vi heldige med været. Håper Ullevaal Xtreme kommer tilbake senere!  Cool
 
 
IP Logged
 
Reply #48 - 05/29/18 at 00:57:08  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Show’n Shine 2018

Vikingskipet 12. mai 2018


I helgen 12. og 13. mai var det Show’n Shine bilutstilling med Moldestuket i Vikingskipet på Hamar. Her kunne man oppleve biler som aldri før er vist i Norge. De beste Amcar og Custom-bilene, dragracing og gatebiler, bane- og drifting-biler, trailere og mye mer. Her var det håndplukkede utstillingsobjekter for å vise frem det beste fra Skandinavia. Ekstra gøy var det at man fikk et gjensyn med «Lillegul» fra filmen «Børning», Pontiac Trans Am og Kenworth-traileren fra filmklassikeren «Smokey and the Bandit», Shelby Mustang GT500 «Eleanor» fra «Gone in 60 Seconds», og ikke minst Norgeshistoriens mestselgende film sin bokstavelig talt store helt: «Il Tempo Gigante» fra «Flåklypa Grand Prix». Dette 6,65 meter lange og 2,47 meter brede monsteret på 3,6 tonn, har en 454 Big Block motor på 550 hestekrefter. Skulle gjerne hatt en prøvetur... Prøvetur kunne man få med helikopteret ute. Videre var det demonstrasjon av V8'erne i dragracingbilene og bilstereo i toppklassen. Se alle bildene i Show'n Shine 2018 fotoalbumet.


Alt i alt en utrolig flott bilutstilling som var turen verdt tur-retur Oslo-Hamar, men regn med rundt NOK 300,- i bompenger! Shocked Cool
 
 
IP Logged
 
Reply #47 - 05/17/18 at 00:59:44  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Raceworz Norway

Gardermoen Raceway 5. mai 2018


Raceworz er kjent i USA og i Fast & Furious filmene. Raske 10-sekundersbiler som kappkjører i ørkenen. 5. mai kom eventet til Norge og Gardermoen Raceway (NDRG). Raceworz Norway er første som fikk lov til å bruke konseptet utenfor USA. Så gjenstår det vel å se om bilene fra Fast & Furious klarer kvartmila på 10-sekunder.


Det var også anledning til å kjøre 402 meter med egen bil eller MC på NDRG, Norges beste dragrace-bane. Det var også konkurranser i depoet. Det ble konkurrert i laveste bil (bil-limbo), mest røyk (burnout), og mest lyd (eksoskonkurranse). I depoet var det også stor bilutstilling med flere biler fra Fast and Furious-filmene og «Street legal». Noel G (aka Hector) fra Fast & Furious 1 og 7 var også på Gardermoen Raceway. I tillegg var det mulig å leie seg helikoptertur, et populært innslag.


Alt i alt spektakulært show med mange morsomme innslag. Bilene fra Fast & Furious og andre «Street legal» biler slet riktignok med å få bilene under 13 sekunder på 402-meteren. Derimot hadde enkelte V8’ere ikke det minste problemer med dette. Faktisk var det en 80-talls Mustang som dro igjen en Ford Escort 550HK Cosworth fra 90-tallet. Kanskje ikke så fantastisk annet enn at Cosworthen gjorde et fullt drag, mens Mustangen kom etter i burnouten! Det samme gjelder drifting. Her kom diesel og V8 Mustang suverent best ut. Riktignok gikk motoren på Mustangen før dekkene, men hva gjør man ikke for publikum på en solskinnsdag?
 

 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 5
Send Topic Print