YaBB - Yet another Bulletin Board

Welcome, Guest. Please Login or Register

  Home English Norsk HelpLoginRegisterSearch  
 
 
Pages: 1 2 3 ... 5
Send Topic Print
Begivenheter (Read 1370808 times)
03/16/11 at 03:08:25  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Ski-VM 2011Så er omsider Ski-VM 2011 i Holmenkollen avsluttet. Norge stakk av med 20 medaljer totalt, herav 8 gull. Personlig fikk jeg ikke til å reise til kollen denne gang, men derimot var jeg på de spektakulære offisielle medaljeseremoniene som ble holdt på Universitetsplassen i Karl Johans gate. På det meste var det her samlet ca 120.000 mennesker (det var helt rått)!Munch i snø og is

Mer enn 500 tonn med snø og hele 45 kubikk med is skulle til for at 8 kunstnere skulle fritt tolke noen av Edvard Munchs berømte verker. Bilder og statistikk av Ski-VM er lagt up på LiavaagWiki (selvfølgelig).


Medaljeoversikter og bilder fra medaljeseremoniene:.
« Last Edit: 11/24/11 at 01:10:24 by Administrator »  

Ski-VM-2011.jpg (71 KB | 704 )
Ski-VM-2011.jpg
 
IP Logged
 
Reply #1 - 05/04/11 at 00:44:30  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Top Gear Live in Oslo

26. mars 2011

Fantastisk spektakulært show som overgår alt av motorsportsbegivenheter jeg tidligere har sett. Her er alt fra presisjonskjøring (lukeparkering til minste millimeter), jenter som fyrer opp fakler fra turbotrykksstikkflammer, til engelsk fotball med Reliant Robin trehjulsbiler. Bare den engelske humoren alene var verdt pengene. Programlederne Jeremy Charles Robert Clarkson (Jezza), Richard Mark Hammond (Hamster) og James Daniel May (Captain Slow) integrerte engelsk humor med norsk arv på en briljant måte. Håper de kommer tilbake neste år!


Fra programmets del om opphavsrett (copyright):

 • Jeremy Clarkson: I am right, and not at all reserved
 • Richard Hammond: I have rights too, you know
 • James May: Quite reserved most of the time
« Last Edit: 11/24/11 at 01:09:50 by Administrator »  

TopGear-Live.jpg (33 KB | 609 )
TopGear-Live.jpg
 
IP Logged
 
Reply #2 - 05/04/11 at 01:12:02  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Skurtreskeren i Top Gear ploget vei på BeitostølenTop Gear redaksjonen har vist irritasjon over at Heathrow måtte stenge på grunn av snøvær. Det snakkes om at mens Heathrow stengte 3700 ganger på én vinter, stengte Gardermoen to ganger samme periode. Dette fikk Top Gear gjengen til å tenke kreativt.


Samtidig som det er snøproblemer i Storbritannia, står veldig mange skurtreskere uvirksomme på vinteren. Hva er vel ikke mer naturlig da enn å bygge om en skurtresker til snøplog (med etterbrenner) og frakte den til Beitostølen?


De testet ut doningen på Øyangen rett nedenfor Beitostølen. Her ploget de en landingsstripe til et lite fly. Deretter gikk turen til ploging på Beitostølen, hvor Jeremy Clarkson i sitt Cosworth sete satte fyr på en hytte, et skilt og en skigåer med sin avisingsmaskin (les etterbrenner). Mest imponerende var allikevel 10 km ploging på Valdresflya.


Var det virkelig så lite snø i år, eller var det Veivesenet som brøt arbeidsrutinen dette året og ploget vei til at Top Gear endelig skulle lykkes med et prosjekt? Helt utrolig at Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May faktisk klarte snømåkingen på Valdresflya.


Uansett, se filmen og bedøm selv! Du kan også vurdere å gå til Valdres fotoalbumet, for å se Valdresflya sommertid.
Shocked
« Last Edit: 03/04/12 at 21:03:31 by Administrator »  

Skurtresker.jpg (45 KB | 600 )
Skurtresker.jpg
 
IP Logged
 
Reply #3 - 05/11/11 at 03:56:18  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Fiores Rheinfahrt i Den Norske Opera og BallettDen Norske Opera og Balletts musikksjef John Helmer Fiore er en brilliant dirigent. Lørdag 7. mai fremførte han en miniutgave av Wagners Ringen sammen med Operaorkestret på Hovedscenen i Operaen.


Fiore spilte Richard Wagners storverk Ringen for første gang som 11-åring! Han innstuderte verket scenisk for første gang allerede da han var 14 år gammel. Wagner selv brukte 26 år på å skrive Nibelungenringen. Syklusen består av de fire operaene:

 • Rhingullet
 • Valkyrien
 • Siegfried
 • GötterdämmerungNoe avhengig av dirigentens tempo kan denne operaen, Nibelungenringen, ha en varighet på opptil 17 timer. Fiores Rheinfahrt er en kortversjon (en slags ABC versjon) til verket Ringen, og har en varighet på to og en halv time.
« Last Edit: 03/04/12 at 17:05:41 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #4 - 05/14/11 at 11:21:25  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Romeo og Julie på Hovedscenen i OperaenEndelig ble den klassiske Romeo og Julie satt opp i den nye Operaen. Den hadde sesongpremiere fredag den 13 mai 2011, og alle forventninger til denne klassikeren ble innfridd. Sergej Prokofjevs musikk er udødelig!


Etter en sesong med min storfavoritt Don Quixote, der Yolanda Correa og Yoël Carreño ga en utmerket forestilling som bokstavelig talt tok pusten fra en, blir Romeo og Julie forventningsmessig som å hoppe etter Wirkola.


Men, som vi så på premieren, Michael Corders koreografi overbeviste. Romeo ble danset av Kaloyan Boyadjiev og Christine Thomassen danset Julie. Scenografien og kostymene ble ivaretatt av Nadine Baylis, lysdesignet stod Tim Hunter for. Operaen selv hevder man rett og slett ikke er helt den samme etter en kveld med Romeo, Julie og Prokofjev. Jeg er helt enig, Shakespeares Romeo og Julie udødeliggjort av Prokofjevs stormende vakre musikk og Nasjonalballetten som danser til Corders oppsetning, gjør noe med deg!

Roll Eyes
« Last Edit: 06/25/12 at 00:21:28 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #5 - 06/22/11 at 23:40:31  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Alvin Ailey i OperaenI kveld så jeg Alvin Ailey American Dance Theater som gjestet Den Norske Opera og Ballett. Tror aldri jeg har opplevd maken til trøkk i Operaen tidligere. Nydelig variert repertoar og dansere med sprutende energi gjorde denne forestillingen til en opplevelse. Jeg var ikke alene om å være begeistret, der publikum som hadde betalt 790 kroner for hver billett, var i ekstase!


Repertoaret 22. juni 2011:

 • Night Creature (1974)
  • Koreografi: Alvin Ailey
  • Musikk: Duke Ellington
 • In/ Side (2008)
  • Koreografi: Robert Battle
  • Musikk fremført av: Nina Simone
 • Love Stories (2004)
  • Koreografi: Judith Jamison med Robert Battle og Rennie Harris
  • Musikk: Stevie Wonder og Clarence Paul-Henry
 • Revelations (1960)
  • Koreografi: Alvin Ailey
  • Musikk: Trad.
« Last Edit: 03/04/12 at 17:00:15 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #6 - 09/13/11 at 00:13:54  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Tryllefløyten i Operaen


Premieren 1. september 2011


Stolt tok jeg med meg begge mine foreldre på premieren til Tryllefløyten, slik at de begge fikk prøve den røde løperen. Grin Mozarts operaer er helt fantastiske og Tryllefløyten er intet unntak. Den ene hiten etterfølger den andre og den er dramatisk, men samtidig både komisk og underholdende. Selv om prinsen Tamino og fuglefangeren Papageno er meget forskjellige, er de begge på jakt etter kjærligheten og det gode liv. Tross forskjellig syn på kjærligheten mellom disse to, må begge gjennom prøvelser på veien til voksenlivet.

Dette er en ny oppsetning av Tryllefløyten, og det er faktisk første gang hele forestillingen synges på tysk. Scenografien, kostymene og regien fokuserer på kinesisk kultur og eventyr. Dette skyldes at denne oppsetningen, regissert av Paul Curran, er en co-produksjon mellom National Center for The Performing Arts i Beijing, Hong Kong Operaen, og Den Norske Opera & Ballett.

Resultatet er en fargerik og underholdende Tryllefløyten.

Originaltittel: Die Zauberflöte
Musikk: Wolfgang Amadeus Mozart
Libretto: Emanuel Schikaneder
« Last Edit: 11/24/11 at 01:08:58 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #7 - 11/24/11 at 00:51:47  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
I am a LondonerPå min London tur fra mandag 31. oktober til fredag 4. november så jeg intet mindre enn fire forestillinger (2 balletter og 2 musikaler). Mandag kveld spiste vi middag på Covent Garden før 1. akt av Tornerose (The Sleeping Beauty), så desserten før 2. akt og 3. akt. Tamara Rojo var briljant som prinsesse Aurora. Tirsdag var vi på Novello Theatre (tidligere teater i Waldorf Hotel) og så den Gershwin inspirerte musikalen Crazy for You. Forventningene til denne musikalen var ikke spesielt høy, men jeg må innrømme at jeg ble meget imponert, faktisk noe av det aller beste jeg har sett av musikaler. Utrolig bra skuespillere, knivskarp lyssetting og scenografi som bare West End kan klare det. Men det var dansen som virkelig imponerte mest. Ganske enkelt verdensklasse!


Onsdag var det (etter en engelsk frokost) tid for backstage tur i Covent Garden. Her fikk vi sett foajeen, kostymeavdelingene til Royal Ballet og Royal Opera, samt en tur bak scenen. Kveldens forestilling, etter en lang rundtur i London, falt valget på Løvenes Konge (Lion King) på Lyceum Theatre. Dette er også en musikal som det er verdt å ta med seg, også for de ikke Disney frelste.


Torsdag var det duket for premieren på Manon. Helt utrolig opplevelse å være på premiere i Covent Garden – balletten og scenografien var meget flott og stod til forventningene. Kenneth MacMillans ballet i tre akter er ikke bare en av Royal Ballet sine mesterverk, som den faktisk ble kreert for, men er også på det klassiske repertoaret verden over. Handlingen følger den unge kvinnen Manon som står mellom barken og veden: Hennes kjærlighet til studenten Des Grieux og hennes begjær for komforten og velstanden til en rik mann. Manon ble danset av Sarah Lamb og Rupert Pennefather danset Des Grieux i denne verdensklasseballetten.Se gjerne bildene fra turen i .
« Last Edit: 12/10/11 at 02:12:45 by Administrator »  

Covent-Garden.jpg (49 KB | 575 )
Covent-Garden.jpg
 
IP Logged
 
Reply #8 - 04/20/12 at 23:36:40  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Mesterlig Mesteraften av Lightfoot og LeónNasjonalballettens oppsetning av Shoot the Moon er blant mine favoritter. Jeg bare elsker musikken til Philip Glass og har sett Mesteraften flere ganger, første gang i 2010. I år ble den satt opp igjen sammen med to Norgespremierer, også disse av koreografene Lightfoot og León. Lysdesignet er det Bevoort som står for på alle tre ballettene. I kveld var det siste oppsetning og samtidig avskjedsforestillingen til Nasjonalballettens danser Richard Suttie. Han danset i Same Difference, som ligger i samme liga som Shoot the Moon (ifølge undertegnede...). Det skulle være en verdig avslutning på en lang karriere i Nasjonalballetten.


Safe as Houses
Musikk: Johann Sebastian Bach (Suite i C-moll, Konsert for 4-cembali i a-moll, Brandenburgerkonsert nr. 3 i G-dur, Konsert for 2 orgler i C-dur) og Knut Nystedt (Immortal Bach)
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort

Shoot the Moon
Musikk: Philip Glass (Tirol Concerto for Piano and Orchestra, Movement 2)
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort

Same Difference
Musikk: Philip Glass (Symphony No. 3: Music From "The Voyage" & "The Civil Wars"; The Light, Movement 3, og String Quartet No. 5, Movement 4)
Koreografi, scenografi og kostymer: Paul Lightfoot og Sol León
Lysdesign: Tom Bevoort
 
 
IP Logged
 
Reply #9 - 06/25/12 at 00:13:40  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
KingWings vs Nasjonalballetten


Hovedscenen / Operaen 23.april 2012

I dette fyrverkeriet av en forestilling møtte breaking og ballett. KingWings Crew, kjent fra Norske Talenter 2011, stilte med noen av Norges råeste break dansere. Nasjonalballetten hadde plukket ut noen av sine stjerner. Her møttes alt fra akrobatikk og tåspiss til hallsbrekkende headspins mot Yolanda Correa sine 32 fouetté piruetter i verdensklasse. Det skal ha vært Olympiatoppen som visstnok kom opp med ideen. Regien ble ivaretatt av Patrick King, og koreografien av KingWings Crew, Marius Petipa, Paul Lightfoot og Sol León med flere.

Battles

Les Bourgeois
Solo Aarne Kristian Ruutu

Skew Whiff
Maiko Nishino, Philip Currell, Gakuro Matsui og Aarne Kristian Ruutu

Softly as I leave you
Solo Stine Østvold

Don Quixote
Pas de deux Yolanda Correa og Kaloyan Boyadjie

Giselle
1 akt pas de deux - Christine Thomassen og Gakuro Matsui
2 akt pas de deux - Christine Thomassen og Gakuro Matsui

Svanesjøen
Black Swan pas de deux -  Yolanda Correa og Richard Suttie
2 akt hvit svane - Maiko Nishino og Morad Aziman

Finale
KingWings vs Nasjonalballetten

Ikke helt overraskende (og helt upartisk selvfølgelig), vant Nasjonalballetten alle slagene (battles). Roll Eyes
 
 
IP Logged
 
Reply #10 - 08/07/12 at 16:41:17  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
London 2012 – Games of the XXX OlympiadSommer-OL 2012 er de 30. Olympiske sommerlekene og arrangeres i London 27. juli til 12. august 2012. Det deltas i 302 konkurranser fordelt på 26 idrettsgrener. Lekene finner sted spredt i London, blant annet i det olympiske anlegget på Stratford, Wimbledon, Wembley, Earls Court Exhibition Centre, Lord's Cricket Ground, ExCeL London i Docklands, Eton Dorney, Greenwich Park og Hyde Park.

Den olympiske parken på Stratford er på 200 hektar. Her vil åpnings- og avslutningsseremoniene sendes i tillegg til friidrett, svømming, stup og håndball – bare for å nevne noen av idrettsgrenene. I tillegg til idrettsarenaene vil det være live show foran rådhuset ved Tower Bridge, på Victoria Park, Hyde Park og andre steder. Det musikalske temaet som blir mye anvendt i London 2012 er «Titles», kjent fra filmen Chariots of Fire.

Selv var jeg i London fra tirsdag 31.juli til fredag 3.august for å se på det olympiske livet. Jeg besøkte da de olympiske arenaene Stratford, Greenwich Park, Tower Bridge og Hyde Park. Dessverre fikk jeg ikke tak i billetter, men live eventene og stemningen i London var i seg selv en livsopplevelse. Utrolig gøy!

Se bilder og medaljeoversikten på min uoffisielle London 2012 – Olympiske Portal.
« Last Edit: 08/08/12 at 14:53:59 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #11 - 09/17/12 at 22:03:20  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Madama Butterfly


Hovedscenen / Operaen 7.september 2012

Dette er virkelig en perle av en opera og jeg elsker musikken til Giacomo Puccini. Derfor kunne jeg trygt ta med familien på denne tre timer og 25 minutter lange forestillingen. Som ventet innfridde Madama Butterfly. Fantastisk flott forestilling, nydelig musikk og scenografi.

Olga Guryakova imponerte i rollen som Cio-Cio-San. Da hun tidligere har gjestet operahus som Bastillen, La Scala, Metropolitan og Covent Garden var det absolutt på tide at hun gjestet Operaen i Oslo også – LOL. John Helmer Fiore stod for den musikalske ledelsen. Regien ble ivaretatt av britiske Stephen Langridge. Selv sier Langridge at «etter krigen ble mange barn av japanske prostituerte og amerikanske soldater adoptert til USA. Mange av disse, nå voksne amerikanere, søker gjenforening med sine røtter og ønsker å få vite sannheten om sitt opphav». Historien foregår i Japan under den andre verdenskrig. Mens Madama Butterfly drømmer om den amerikanske friheten, har amerikaneren Pinkerton lengsel etter det eksotiske Østen. Deres kjærlighet settes på prøve av både egne og andres fordommer. Historiefortellingen blir portrettert gjennom Madama Butterfly og Pinkertons voksne sønn.

Madama Butterfly er en dypt gripende fortelling med en utrolig gripende og sterk slutt – snufs Cry
« Last Edit: 09/28/12 at 23:48:37 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #12 - 04/10/13 at 16:18:04  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Natalia Osipova til The Royal Ballet – Covent GardenSvanesjøen på Covent Garden 13.oktober 2012
På denne forumtråden, som mer eller mindre har overtatt for thisMoment, legger jeg inn (noen) høydepunkter. Høsten 2013 var hele ballettgjengen og så på Svanesjøen på Covent Garden. Selveste Natalia Osipova, som for anledningen gjestet The Royal Ballet, hadde hovedrollene som Odette og Odile. Prins Siegfried ble danset av Carlos Acosta.

Balletten var i fire akter. Utover velkjent musikk av Pyotr Ilyich Tchaikovsky, og koreografi av Marius Petipa og Lev Ivanov, hadde Frederick Ashton en finger med i koreografien på denne oppsetningen. Selv om det var blandede følelser på scenografien og koreografien, ble dette en opplevelsesrik forestilling. Osipova og Acosta briljerte på pas de deux, og Osipova tok rekordflotte fouetté pirouettes. Ganske enkelt det beste jeg har sett!


Natalia Osipova til The Royal Ballet
Nå har Osipova signert kontrakt med The Royal Ballet for semesteret 2013-14. Hennes første rolle denne høsten vil bli Juliet mot nettopp Carlos Acosta. Et problem er at hun fremdeles har kontrakt med både American Ballet Theatre (ABT) og Mikhailovsky Ballet. Riktignok har direktøren i Mikhailovsky sagt at Osipova er hjertelig velkommen tilbake til St. Petersburg for gjesteopptredener. Dessuten er det interessant at Osipovas forlovede, Ivan Vasiliev, ikke skal til The Royal Ballet. De har fulgt hverandre siden de begge forlot Bolshoi, og mer eller mindre gått som pakkeavtale. Dette er med andre ord første gangen Osipova har tatt et slikt dristig skritt på egen hånd. Trolig har hun blitt lokket av London. Dette er forståelig da London-publikumet simpelthen elsker henne!
« Last Edit: 05/03/16 at 23:09:48 by Administrator »  

Covent-Garden-2013.jpg (112 KB | 584 )
Covent-Garden-2013.jpg
 
IP Logged
 
Reply #13 - 06/09/13 at 16:21:17  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Meny à la Munch


Rom for Dans 4.-5. mai 2013 kl. 16.00 og 18.00

Om produksjonen
Meny à la Munch er en danseforestilling som tolker fire av Munchs motiver: Melankoli, Angst, Skrik, og Trøst. Utover å fortolke motivene til Munch, er koreografien inspirert av hans arbeidsmetoder og virkemidler. Dette var Dahls Danseteaters første produksjon, koreografi og forestilling – med andre ord en superurpremiere! Koreografien var teknisk avansert jazz/ moderne dans. Forestillingen var dynamisk, faktisk fikk man alle fire motivene servert i underkant av 40 minutter. Musikken er hentet fra Yann Tiersen, Hybrid, og Òlafur Arnalds sine verker.


Koreografi og produksjon: Natalie Dahl
Dansere: Åsne Storli, Margrethe Salmi Marjavara, og Charlotte Tidholm
Lyd og lys: Morten René L. Strømsborg


Litt om plakaten
Fordi Munchs kunstverk fremdeles er opphavsrettslig beskyttet, ble det en utfordring å lage bilder og plakat til Meny à la Munch. De originale bildene av danserne ble limt inn ved bruk av flere lag på genererte bakgrunner. For å lage posteren under ble det brukt tre forskjellige digitale bildebehandlingsprogrammer: Paint.NET, GIMP, og Adobe Photoshop.


Foto: Natalie Dahl
Layout og redigering: Morten René L. Strømsborg


P.S. Neste forestilling blir i Universitetets Aula, Karl Johansgt. 47, fredag den 13, 2013!
« Last Edit: 10/28/13 at 17:29:21 by Administrator »  

Meny-a-la-Munch.jpg (118 KB | 556 )
Meny-a-la-Munch.jpg
 
IP Logged
 
Reply #14 - 10/28/13 at 17:39:35  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 291
*****
Meny à la Munch på Tou Scene i Stavanger


Tou Scene (Scene 1) 6. og 7. november 2013 kl. 19:30

Om produksjonen
Meny à la Munch er (fremdeles) en danseforestilling som tolker Munchs motiver Melankoli, Angst, Skrik, og Trøst med musikk av Yann Tiersen, Hybrid, og Òlafur Arnalds. Men på Tou Scene er det gjort noen endringer i forhold til forestillingene på Rom for Dans 4.-5. mai 2013.
Koreografien er noe endret, og det samme er plakaten.


Koreografi og produksjon: Natalie Dahl
Dansere: Åsne Storli, Margrethe Salmi Marjavara, og Charlotte Tidholm
Lyd og lys: Morten René L. Strømsborg


Litt om den nye plakaten
I denne runden slapp vi de opphavsrettslige problemene, da vi simpelthen la inn et bilde fra forestillingen 4.mai 2013. Stavanger kommune sponser forestillingen, samtidig ga Kulturrådet prosjektstøtte fra Fond for lyd og bilde. Dermed måtte også plakaten modifiseres ved at disse fikk navnene sine på posteren. Tou Scene ønsket plakaten i A3 format. Jeg brukte A3 format (29.7 x 42.0cm) med eXtra eXtra High Density (XXHDPI) oppløsning med 200ppcm (5940 x 8400px). Store filer, men så ble da også utskriftskvaliteten svært bra!


Foto: Scott Campbell
Layout og redigering: Morten René L. Strømsborg


P.S. Neste forestilling blir i Universitetets Aula, Karl Johansgt. 47, fredag den 13, 2013!
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 ... 5
Send Topic Print