YaBB - Yet another Bulletin Board

Welcome, Guest. Please Login or Register

  Home English Norsk HelpLoginRegisterSearch  
 
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic Print
Begivenheter (Read 68980 times)
Reply #30 - 10/23/16 at 21:55:36  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Børning 2 – «The stars and the cars are back»

Norges-premiere 12/10 2016, sett 19/10 2016


Børning ble en knallsuksess og heldigvis kom oppfølgeren Børning 2! Etter to år i fengsel (for kappkjøringen til Nordkapp) forsøker Roy (Anders Baasmo Christiansen) å bli lovlydig. Det helt til dattera Nina (Ida Husøy) blir med kjæresten Charley (Jonas Hoff Oftebro) på billøp fra Fosnavåg til Murmansk. Veivalget sørger Ninas dartferdigheter for! Roy, ekskona Ingrid (Marie Blokhus) og «Lillegul» blir (etterhvert) med de også. Birger Vestmo fra Filmpolitiet skrev:

Quote:
«Handlingen i Børning 2 er kanskje tynn som et blankslitt dekk, men dette er da heller ikke en type film som trenger en nyansert historie med mangefasetterte figurer.»


Han har rett i begge deler. «Og så har me juksa litt» på lydbildet også. Som BilNorge.no poengterte, så har den Arctic Trucks-konverterte pickupen fått en bensin-V8-er i stedet for bilens egentlige 2,8-liters «russerdiesel». På Shell stasjonen fylles det til og med fra grønn pumpe. Det nevnes også at Rolls-Roycen til Ingrid lager en slags «romskip-lyd». Når det er sagt, så er dette en real bilfilm! Mange flotte stunts (og CGI) og spektakulære scener. Kappkjøringen med politiet i skibakken i Oppdal og kappløpet med isbryteren på Østersjøen er blant høydepunktene. Børning2 får egen stand på årets Oslo Motor Show. Da bør entusiastene være fornøyde! Dere andre for se på den som en Olsenbanden-film, eller en real «pilsnerfilm». Wink


Kilder
Birger Vestmo (2016-10-10). Børning 2. [ONLINE] Tilgjengelig: http://p3.no/filmpolitiet/2016/10/borning-2/ [23. oktober 2016].
Odd Erik Skavold Lystad (2016-10-11). ANMELDT: Børning 2. [ONLINE] Tilgjengelig: http://www.bilnorge.no/artikkel.php?aid=46838 [23. oktober 2016].
« Last Edit: 12/22/16 at 01:41:40 by Administrator »  

 
IP Logged
 
Reply #31 - 12/03/16 at 21:54:17  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Nøtteknekkeren

Norgespremiere 1/12 2016, sett 2/12 2016


Ingen jul uten Nøtteknekkeren med Nasjonalballetten (og Ballettskolen)! I over 20 år har vi sett Dinna Bjørns balletteventyr i førjulstiden, men i år var det duket for en helt ny gjenfortelling av E.T.A. Hoffmanns eventyr om «Nøtteknekkeren og musekongen». Faktisk er dette kun den fjerde versjonen i Den Norske Opera & Ballett sin historie (Rütter, 2016). Handlingen er mørkere, og er nå lagt til Kristiania i 1906 hos diplomatfamilien Stahlbaums juleselskap. Her møter vi familier fra forskjellige land og selvfølgelig Claras mystiske onkel Drosselmeyer. Clara sovner (som alltid) og ting begynner å skje! Nøtteknekkeren knyttes til en ung politimann som Clara møter i den aller første scenen. Med andre ord drømmer hun ikke lenger om en leke. Drømmen blir mer som «Claras møte med et voksenliv hun både lengter etter og finner fremmed» (Hobbelstad, 2016).

Boyadjiev har laget en flott ballett. I andre akt danses pas de deux mesterlig av Nøtteknekkerprinsen (Martin Dauchez) og Clara, (Melissa Hough). Melissa fikk forresten dette året stipendet til Operaens Ballettklubb. Alt i alt er Nøtteknekkeren spennende, med flotte kostymer og koreografi. Kanskje trenger den litt tilvenning, men den kommer helt sikkert til å gå i mange, mange år fremover.

Konsept: Kaloyan Boyadjiev og Jon Bausor
Koreografi: Kaloyan Boyadjiev
Scenografi: Jon Bausor
Kostymer: Jon Bausor og Bregje van Balen
Musikk: Peter Tsjajkovskij


Kilder
Inger Merete Hobbelstad (2016-12-02). Anmeldelse Ballett Nøtteknekkeren
Et eventyr du bare vil bli værende i
. [ONLINE] Tilgjengelig: http://www.dagbladet.no/kultur/et-eventyr-du-bare-vil-bli-vaerende-i/65389332 (2016-12-03)
Fredrik Rütter (2016-12-03). Anmeldelse ballett: «Nøtteknekkeren». [ONLINE] Tilgjengelig: http://www.vg.no/rampelys/teater-og-show/anmeldelse-ballett-noetteknekkeren/a/23... (2016-12-03)
« Last Edit: 12/22/16 at 01:42:14 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #32 - 12/22/16 at 02:40:47  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Rogue One: A Star Wars Story

Ringen 17. desember 2016


Rogue One: A Star Wars Story er uavhengig fra de tidligere Star Wars filmene, men ligger i tid før den første filmen «A New Hope» fra 1977. Vi følger den episke sagaen der rebellene gjør et risikabelt trekk for å stjele tegningene til Dødsstjernen. Mannen som motvillig har bygget den (Mads Mikkelsen), har lagt inn en svakhet i systemet. Vi får forklaringen på hvorfor det var så enkelt å tilintetgjøre Dødsstjernen i 1977.

Heldigvis har Rogue One mye DNA fra de andre Star Wars-filmene. Rogue One har gått tilbake til røttene, mao filmen for teknokrater som elsker enkle plott. De seneste Star Wars-filmene har i altfor stor grad «glemt» at dette er noe som skjedde for lenge (lenge) siden. Det er derfor herlig å se at romskipene er laget som Lego i jern, og at harddiskenes bufferminner er erstattet med fysiske robotarmer!! Her åpner det seg muligheter for at rebellene fysisk kan klatre i harddiskene. VGs anmelder mente filmen var den «mest intense Star Wars-opplevelsen på 36 år» (Singh, 2016). Filmpolitiet sa at filmen på sitt beste viste at «Disney heldigvis mener alvor med den pågående utvidelsen av dette høyt elskede universet.» Begge ga filmen terningkast 5. Filmen er trolig den beste siden «Empire Strikes Back» fra 1980.


Kilder
IMDb (2016-mm-dd). Rogue One: A Star Wars Story (2016). [ONLINE] Tilgjengelig: http://www.imdb.com/title/tt3748528/ [22. desember 2016].
Vestmo, Birger (2016-12-13). Rogue One: A Star Wars Story. [ONLINE] Tilgjengelig: http://p3.no/filmpolitiet/2016/12/rogue-one-a-star-wars-story/ [22. desember 2016].
Singh, Sandeep (2016-12-13). Filmanmeldelse «Rogue One: A Star Wars Story»: Mest intense Star Wars-opplevelsen på 36 år. [ONLINE] Tilgjengelig: http://www.vg.no/rampelys/film/filmanmeldelser/filmanmeldelse-rogue-one-a-star-w... [22. desember 2016].
 
 
IP Logged
 
Reply #33 - 05/23/17 at 02:56:12  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Don Quixote med Nasjonalballetten

Mandag 22. mai 2017 i Operaen


Don Quixote, jeg bare elsker denne balletten. Den har alt det en ballett skal ha. Flott dans med humor og glød, god koreografi, scenografi og kostymer. Det er Rudolf Nurejev som står for koreografien, et av hans signaturverk. Denne oppsetningen hadde nypremiere i 2009. Isabelle Guèrin (tidl. prima ballerina ved Pariseroperaen) er ansvarlig for oppsetningen. Whitney Jensen fra Salt Lake City hadde rollen som Kitri, mens Denys Nedak danset rollen som Basilio. Dessverre ble Denys Nedak skadet etter 1. akt, men heldigvis var det én i salen som steppet inn i rollen som Basilio! Egentlig er det to kaster i Don Quixote. Den andre er Yolanda Correa sammen med Yoel Carreño. Det var Yoel Carreño som satt i salen, og dermed han (ikke undertegnede...) som kunne steppe inn som Basilio. Ikke hver kveld man får se Yoel Carreño og Whitney Jensen danse pas de deux (uten å ha trent sammen på forhånd). FANTASTISK!!!


KOREOGRAFI
Rudolf Nurejev etter Marius Petipa

MUSIKK
Ludwig Minkus arr. av John Lanchberry

SCENOGRAFI OG KOSTYMER
Sandra Woodall

LYSDESIGN
Paul Vidar Sævarang

MUSIKALSK LEDELSE
Kevin Rhodes

MEDVIRKENDE
Nasjonalballetten, Ballettskolen, og Operaorkestret
 
 
IP Logged
 
Reply #34 - 09/25/17 at 23:21:26  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Cats the Musical i Oslo Spektrum

23. september 2017


Cats er en av de musikalene som har gått lengst på Broadway og Londons West End. Bak denne originalversjonen fra London Palladium står regissør Trevor Nunn, meddirektør og koreograf Gillian Lynne, scenograf John Napier, og komponist Andrew Lloyd Webber bak. Kattene er nå på turne i Skandinavia, og de startet i Oslo Spektrum med seks forestillinger fra 21. september til 24. september. Turneen skal også innom Göteborg, Stockholm, Malmö, Helsingfors, København, Horsens og Köln.


I forhold til versjonen på London Palladium, så er versjonen i Oslo Spektrum en arenaversjon. Sagt med andre ord males det med en litt bredere pensel enn det gjøres på et teater. For eksempel brukes det mer lys, og det er HD-skjermer på hver side av scenen slik at de på bakerste rad kan få med seg nærbildene. Dette kan trenge litt tilvenning, hvis man er vant med teaterversjonen. Uansett, Cats er en dansemusikal i verdensklasse, uansett om den sees i et teater eller på en arena. Besøket på Oslo Spektrum var vel anvendte penger og forestillingen innfridde forventningene.
 
 
IP Logged
 
Reply #35 - 10/15/17 at 17:09:08  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Les Misérables i Folketeateret

Lørdag 14. oktober 2017


Les Miserablés er en musikal av Alain Boublil og Claude-Michel Schönberg, som er basert på Victor Hugos roman «De elendige» fra 1862. Handlingen er lagt til Frankrike på 1800-tallet. Straffangen Jean Valjean blir jaktet på av den hensynsløse politisjefen Javert, fordi han bryter prøveløslatelsen sin. Han tar vare på fabrikkarbeideren Fantines datter Cosette. Dette endrer livene deres for alltid!


Etter å ha sett Les Misérables i flere ulike versjoner, inkludert konsertversjonen i Oslo Spektrum og filmversjonen fra 2013 med Hugh Jackman, Russell Crowe og Anne Hathaway (gallapremieren på Colosseum kino), var det gøy å se en norsk oppsetning med norsk tale. På oppsetningen på Folketeateret er det Per-Olav Sørensen som står for regien. Han har valgt å bruke aktører fra ulike musikalske bransjer. Dette medvirker selvfølgelig til større spennvidde, både i positiv og negativ forstand. Sørensen har også kortet litt ned på handlingen (Paris-opprøret, historien til Fantine med mer), så det kan være en fordel med litt forhåndskunnskaper om historien og personene. Uansett, også her blir det fokusert på kampen mellom Jean Valjean og Javert. Kampen mellom Jean Valjean og Javert kan også sees som kampen mellom medmenneskelighet og plikt. Dette kommer godt frem i dette såre dramaet.


Denne norske oppsetningen av «Les Misérables» har beholdt det storslåtte fra West End. Dette skyldes i stor grad den storslåtte musikken og scenografien. Musikalsk ansvarlig var Atle Halstensen, mens Petr Hlousek stod for scenografien. ANBEFALES!


ROLLER
JEAN VALJEAN - André Søfteland
JAVERT - Hans Marius Hoff Mittet
BISKOPEN - Håvard Bakke
FANTINE - Haddy Njie/Karin Park
EPONINE - Marion Ravn
COSETTE - Amanda K´Odingo/Jenny Langlo
THÉNARDIER - Dennis Storhøi
MADAME THÉNARDIER - Mariann Hole
MARIUS - Lars Henrik Aarnes
ENJOLRAS - Andreas Hoff
« Last Edit: 10/15/17 at 19:13:09 by Administrator »  

LESMISOSLO.jpg (51 KB | 16 )
LESMISOSLO.jpg
 
IP Logged
 
Reply #36 - 11/27/17 at 17:37:05  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Pigen fra Vesten på Det Kongelige Teater i København

Premiere: Operaen, Store Scene 10. november 2017


Med operaen Pigen fra Vesten har Puccini flyttet seg til den ville vesten. Puccini introduserte en ny moderne kvinneskikkelse (Minnie) som opptrer sterk, selvstendig, og handlende. Minnie er bor alene og forsørger seg selv  ved å selge whisky til tørste menn ved sitt vertshus.  tørstige mænd på sit værtshus "Polka". Minnie bruker sin trofaste pistol til å forsvare seg med (i ville vesten). Men hun har også en mykere side, og finner sin drømmemann i (den mystiske) Dick Johnson...


Selv mente Puccini at Pigen fra Vesten var hans beste opera noensinne. Under urpremieren i 1910 ble han kalt frem av publikum ikke mindre enn 55 ganger. Jeg likte den danske versjonen godt. Ann Petersen overbeviste som Minnie, og det samme gjorde Niels Jørgen Riis som Dick (alias Ramerrez). Jeg var ikke like begeistret for scenografien. Den var for modernisert og manglet elementer fra det klassiske Western-miljøet.Her var miljøet lagt til industri med oransje hjelmer og jakker - NEI!! Alt for ofte skal man modernisere klassiske operaer. Heldigvis innfridde musikken. Alt i alt en god forestilling.
 
 
IP Logged
 
Reply #37 - 11/27/17 at 17:39:18  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Raymonda på Det Kongelige Teater i København

Premiere: Operaen, Gamle Scene lørdag 11. november 2017


I balletten Raymonda er det den kvinnelige hovedrollen som står i sentrum. I følge ballettmester Nikolaj Hübbe er dette siste store verket til Marius Petipa en hyllest til ballerinaen. Ballerinaen er noe veldig feminint. Mens den danske Bournonville-stilen gjerne lar mennene briljere og være stjernen, har den russiske og franske ballettstilen nærmest satt ballerinaen på en pidestall. Dette ble forsterket med tåspissteknikken. I Raymonda får vi mye av dette. Her fremheves ballerinaen som briljerer med klassisk balllett: Tåspiss, pas de deux, czardas, og mazurkaer. Herlig! Raymonda ble danset av J'aime Crandall og Otto av Alexander Bozinoff.


Jeg benyttet også anledningen til å være med på en backstage-tour før forestillingen. Det var ingen ringere enn Raymondas tante, Grevinne Sibylle (Mette Bødtcher), som viste oss rundt. En opplevelse i seg selv å se Det Kongelige Teater, værelsene, kandelaberne, Dronningelosjen (basckstage), og de store systuene. Det er mange kostymer som skal sys til en klassisk ballett som Raymonda. Dessuten var det gøy å se Kongelosjen fra baksiden, da Dronning Margrethe i egen person senere kom for å se premieren på Raymonda. Flott omvisning og forestilling. Danskene kan dette - BRAVO!
 

Raymonda-Operaen.jpg (205 KB | 16 )
Raymonda-Operaen.jpg
 
IP Logged
 
Reply #38 - 12/14/17 at 00:45:14  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 254
*****
Star Wars: The Last Jedi

Colosseum kino 13. desember 2017


Star Wars: The Last Jedi er den åttende filmen i serien, og den andre filmen i den tredje Star Wars-trilogien (hvis vi ser bort i fra fjorårets «Rogue One») som begynte med «Star Wars: The Force Awakens» i 2015. Filmen ble skrevet og regissert av Rian Johnson. Den tredje filmen i trilogien skal etter planen ha premiere 20. desember 2019. Handlingen går i veldige korte trekk ut på at etter at Rey har tatt sine første skritt inn i Jedi-verdenen, blir hun sammen med Luke Skywalker på et eventyr med Leia, Finn, og Poe som frigjør mysterier fra styrken og hemmeligheter fra fortiden (IMDb, 2017).


Filmweb mener dette er den beste Star Wars-filmen på 37 år (Treimo, 2017). For de som ikke har dette klart: Den beste siden «Empire Strikes Back» fra 1980. Norske anmeldere lovpriste filmen, og de fleste ga den fem i terningkast. Effektene er storstilte, og filmmusikken til John Williams er i toppklasse. Gøy var det også å se at Mark Hamill var tilbake som Luke Skywalker. Lukes tvillingsøster og general, ble spilt av nå avdøde Carrie Fisher. Det er sentimentalt å se Hamill og Fisher spille sammen igjen, godt hjulpet av regissør Johnsons sterke manus. Her er det ikke (bare) teknikken som står sentralt, men dialogene og det gode mot det onde. Det eneste er at filmens lengde på 152 minutter kan bli litt langt. Hadde den vært klipt det ned litt, ville den nok fått terningkast seks.


Kilder
IMDb (2017-mm-dd). Star Wars: The Last Jedi (2017). [ONLINE] Tilgjengelig: http://www.imdb.com/title/tt2527336/ [13. desember 2017].
Wikipedia (2016-12-13). Star Wars: The Last Jedi. [ONLINE] Tilgjengelig: https://no.wikipedia.org/wiki/Star_Wars:_The_Last_Jedi [13. desember 2017].
Vilde Treimo (2017-12-13). Norske anmeldere lovpriser Star Wars: The Last Jedi: - Den sterkeste på 37 år. [ONLINE] Tilgjengelig: https://www.filmweb.no/filmnytt/article1344344.ece [13. desember 2017].
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 
Send Topic Print