YaBB - Yet another Bulletin Board

Welcome, Guest. Please Login or Register

  Home English Norsk HelpLoginRegisterSearch  
 
 
Pages: 1 2 3 4 
Send Topic Print
Begivenheter (Read 165388 times)
Reply #45 - 04/17/18 at 00:15:29  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
The Shape of Water (2017)

Vika kino 16. april 2018


Da The Shape of Water fikk 13 Oscar-nominasjoner, vant for beste film, beste originalmusikk, beste scenografi, samt at Guillermo del Toro fikk Oscar for beste regi, så må det være lov å si at det var skyhøye forventninger til dette romantiske fantasy-dramaet. Handlingen og scenografien er lagt til den kalde krigen i begynnelsen av 60-tallet. Den stumme Elisa, som blir spilt av Sally Hawkins, arbeider som renholder sammen med Zelda, spilt av Octavia Spencer, på en hemmelig lab drevet av de amerikanske myndighetene. Livet til Elisa forandrer seg for alltid da hun og Zelda kommer over et topphemmelig eksperiment. Hun forelsker seg i «The Shape of Water», en slags vannmann som av politiske grunnner (les kald krig), blir underlagt torturliknende eksperimenter. Elisa vil gjøre noe med dette!


The Shape of Water er enkel å tolke, men med nydelig scenografi og filmmusikk, samt Guillermo del Toros ypperlige regi, gjør at dette blir god gammeldags filmmagi. Gjett om den innfridde mine forventninger! The Shape of Water er et prakteksempel på hvorfor jeg elsker film, Oscarvinnere, og popkorn. Livet er herlig!

Cool Smiley


Kilder
Filmweb.no (2018). The Shape of Water - 2017. [ONLINE] Tilgjengelig: https://www.filmweb.no/film/article1329075.ece [16. april 2018].
Mads Kvalvaag Halvorsen (2018-02-20). The Shape of Water. [ONLINE] Tilgjengelig: http://filmmagasinet.no/movies/the-shape-of-water/ [16. april 2018].
LiavaagWiki (2018-03-05). Oscar-utdelingen 2018. [ONLINE] Tilgjengelig: https://www.liavaag.org/wiki/index.php/Oscar-utdelingen_2018 [16. april 2018].
« Last Edit: 04/24/18 at 20:00:48 by Administrator »  

Vika-kino.jpg (70 KB | 37 )
Vika-kino.jpg
 
IP Logged
 
Reply #46 - 04/22/18 at 23:11:49  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
Norsk Militær Tattoo 2018

Oslo Spektrum 21. april 2018


Norsk Militær Tattoo er et militærmusikkshow med oppunder 850 medvirkende fra hele verden. Ordet Tattoo er fra den nederlandske setningen «Doe den tap toe» og betyr slå av springen, eller «sett tappen i tønna». Begrepet oppstod i Nederland på 1700-tallet som et signal til trommeslagere eller trompeter for at hotellene nær militære garnisoner skulle slutte å servere øl slik at soldatene skulle komme tilbake til kasernene.


Det var Kongelige norske marines musikkorps og Forsvarets stabsmusikkorps som fikk æren av å åpne showet, som var spekket med sekkepiper, marsjering i verdensklasse og dans! ​​​​​​​​​Forsvarets stabsmusikkorps spilte favoritten Valdresmarsj, Hans Majestet Kongens Garde spilte Gammel Jægermarsj bare for å nevne noe. Av mer moderne musikk kan nevnes US Army Field Band som spilte Sir Duke av Stevie Wonder og Star Wars av John Williams. Generelt ble det utover honnørmarsjer spilt mye filmmusikk med morsomme innslag. Deltager-listen var full av sensasjonelle korps og drilltropper. Under er listen med navnene på de medvirkende til dette fantastisk flotte showet i Oslos storstue:


 • THE ROYAL EDINBURGH MILITARY TATTOO
 • DEN DANSKE LIVGARDES MUSIKKORPS
 • 21st BATALLION GREY COATS FIFE & DRUM CORPS
 • FANFARA BERSAGLIERI "A. CARETTO" DI BEDIZZOLE
 • HISTORISK INNSLAG - NORSKE PIPERE OG TROMMERE
 • THE MARINE BAND OF THE ROYAL NETHERLANDS NAVY
 • THE UNITED STATES MARINE CORPS SILENT DRILL PLATOON
 • LIVGARDETS DRAGONMUSIKKÅR


Pause

 • Innslag med HV-02
 • THE ROYAL EDINBURGH MILITARY TATTOO
 • LOCHIEL MARCHING DRILL TEAM
 • NORSK DRUMLINE & KONGELIGE NORSKE MARINES MUSIKKORPS
 • FORSVARETS STABSMUSIKKORPS & FRIKAR
 • THE UNITED STATES ARMY FIELD BAND
 • TOP SECRET DRUM CORPS
 • HANS MAJESTET KONGENS GARDES 3.KOMPANI


Finale med samtlige deltagere!
« Last Edit: 04/23/18 at 01:38:26 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #47 - 05/17/18 at 00:59:44  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
Raceworz Norway

Gardermoen Raceway 5. mai 2018


Raceworz er kjent i USA og i Fast & Furious filmene. Raske 10-sekundersbiler som kappkjører i ørkenen. 5. mai kom eventet til Norge og Gardermoen Raceway (NDRG). Raceworz Norway er første som fikk lov til å bruke konseptet utenfor USA. Så gjenstår det vel å se om bilene fra Fast & Furious klarer kvartmila på 10-sekunder.


Det var også anledning til å kjøre 402 meter med egen bil eller MC på NDRG, Norges beste dragrace-bane. Det var også konkurranser i depoet. Det ble konkurrert i laveste bil (bil-limbo), mest røyk (burnout), og mest lyd (eksoskonkurranse). I depoet var det også stor bilutstilling med flere biler fra Fast and Furious-filmene og «Street legal». Noel G (aka Hector) fra Fast & Furious 1 og 7 var også på Gardermoen Raceway. I tillegg var det mulig å leie seg helikoptertur, et populært innslag.


Alt i alt spektakulært show med mange morsomme innslag. Bilene fra Fast & Furious og andre «Street legal» biler slet riktignok med å få bilene under 13 sekunder på 402-meteren. Derimot hadde enkelte V8’ere ikke det minste problemer med dette. Faktisk var det en 80-talls Mustang som dro igjen en Ford Escort 550HK Cosworth fra 90-tallet. Kanskje ikke så fantastisk annet enn at Cosworthen gjorde et fullt drag, mens Mustangen kom etter i burnouten! Det samme gjelder drifting. Her kom diesel og V8 Mustang suverent best ut. Riktignok gikk motoren på Mustangen før dekkene, men hva gjør man ikke for publikum på en solskinnsdag?
 
 
IP Logged
 
Reply #48 - 05/29/18 at 00:57:08  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
Show’n Shine 2018

Vikingskipet 12. mai 2018


I helgen 12. og 13. mai var det Show’n Shine bilutstilling med Moldestuket i Vikingskipet på Hamar. Her kunne man oppleve biler som aldri før er vist i Norge. De beste Amcar og Custom-bilene, dragracing og gatebiler, bane- og drifting-biler, trailere og mye mer. Her var det håndplukkede utstillingsobjekter for å vise frem det beste fra Skandinavia. Ekstra gøy var det at man fikk et gjensyn med «Lillegul» fra filmen «Børning», Pontiac Trans Am og Kenworth-traileren fra filmklassikeren «Smokey and the Bandit», Shelby Mustang GT500 «Eleanor» fra «Gone in 60 Seconds», og ikke minst Norgeshistoriens mestselgende film sin bokstavelig talt store helt: «Il Tempo Gigante» fra «Flåklypa Grand Prix». Dette 6,65 meter lange og 2,47 meter brede monsteret på 3,6 tonn, har en 454 Big Block motor på 550 hestekrefter. Skulle gjerne hatt en prøvetur... Prøvetur kunne man få med helikopteret ute. Videre var det demonstrasjon av V8'erne i dragracingbilene og bilstereo i toppklassen. Se alle bildene i Show'n Shine 2018 fotoalbumet.


Alt i alt en utrolig flott bilutstilling som var turen verdt tur-retur Oslo-Hamar, men regn med rundt NOK 300,- i bompenger! Shocked Cool
 
 
IP Logged
 
Reply #49 - 06/23/18 at 01:11:36  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
Ullevaal Xtreme 2018

16. juni 2018 Ullevaal Stadion


Lørdag 16. juni inviterte X-Games stjernen André Villa til Ullevaal stadion, som i anledningen ble forandret til en ekstremsportsarena. For fotballfans kan det virke litt sprøtt å kjøre inn 400 billass med grus på Ullevaal Stadion under fotball VM, men for «petrolheads» er det helt naturlig. Her fikk man se verdens beste utøvere innen FMX, supercross og snøscooter, samt sparkesykkel og BMX som faktisk kunne ta pusten fra deg. Grunnen til dette er at de satte utfor fra et 12 meter høyt stillas og gjorde både forlengs og baklengs salto. Faktisk trippel-salto. Salto tok snøscooteren også. Et imponerende show med halsbrekkende hopp. Showet ble ledet av Jan Erik Larssen fra NRKs Autofil. I førshowet kunne man oppleve stand med Monster Energy, Amcar, Streetcar, drifting-cars samt motorsykler. Ved siden av Harley Davidson standen fant man «Lillegul» fra Børningfilmene.


Heldigvis var vi heldige med været. Håper Ullevaal Xtreme kommer tilbake senere!  Cool
 
 
IP Logged
 
Reply #50 - 07/31/18 at 22:56:17  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
Drag Challenge 2018

Gardermoen Raceway 26. til 29 juli 2018


Drag Challenge på Gardermoen Raceway (NDRG) er det største dragrace-arrangement i året. Med bilklassene Top Fuel, Top Methanol Funny Car og Pro Modified, og motorsykkelklassene Top Fuel Bike, Super Twin, Pro Stock Bike, samt Snøscootere, så er dette årets store høydepunktet for alle som er over middels interessert i dragracing. Her er det mye herlig fartsfylt spenning. For de som er under middels interessert, så kan Dragracing kort oppsummeres med at kjøretøyene fra stående start skal tilbakelegge 1/4 engelsk mil, det samme som 402,336 meter. Top Fuel kjører nå 1000 fot, det samme som 304.8 meter på grunn av sikkerheten.


Dragracing er ekstremsport, men allikevel skjedde det vi ikke vil se på lørdagen. En motorsyklist driftet ut mot railen og kjørte rett i rekkverket på motsatt side i 297 km/t. Motorsyklisten ble fløyet med legehelikopteret direkte til Ullevål Universitetssykehus der han gikk igjennom en lang lårhalsoperasjon. Søndag sendte han melding til Drag Challenge-arrangøren på Gardermoen: «Alt gikk bra». Man har fremdeles ikke funnet årsaken til ulykken.


I år slo været virkelig til. Strålende sol fra torsdag til søndag. Aldri tidligere har jeg opplevd at Gardermoen Raceway tok én times pause på grunn av varmen (det vanlige er regnvær), men det gjorde de på fredagen i år. Asfalten ble tidvis så varm at deler av den løsnet under burnouten (der bilene varmer opp dekkene). Ekstra gøy i denne varmen var det at det ble satt flere banerekorder. En Pro Modified satte tiden 5,98, og i finalen for klassen Top Fuel Bike kom den ene sykkelen inn på under 6 sekunder. Så var det Top Fuel! 10.000 hestekrefter som skal overføres til underlaget. Skulle det bli ny banerekord? På lørdag ble 300 meter unnagjort på 4,2 sekunder. Påfølgende dag gikk det unna på 4 sekunder blank!!! Her må vi da definitivt snakke om banerekord? Top Fuel er gøy, litt som julaften og 17. mai på en gang!
« Last Edit: 08/01/18 at 02:05:22 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #51 - 08/09/18 at 01:22:13  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
The Man of the Woods Tour

Telenor Arena, Oslo 2. august 2018


Resultatet av en sen kveld med Super Bowl half-time show i februar er at det «helt plutselig» dukket opp billetter til Justin Timberlake i innboksen!! Så jeg får vel bare gjøre det beste ut av det, tenkte jeg. Da jeg tok bussen ut til Telenor Arena stemte alt. Så mange trailere med utstyr til «The Man of the Woods Tour», dette minnet mer om et av Silicon Valleys road show. Det er vel kanskje nettopp noe av det Justin Timberlake er kjent for, etter sin rollefortolkning av gründeren Sean Parker i The Social Network. Lyset imponerte, det samme gjorde den imponerende store scenen, dekorert med trær i anledningen Woods Tour. Lyset kunne blitt et kapittel for seg, men for å korte ned, dette kunne vært hentet fra nettopp ett av road-showene fra Sunnyvale! Dansen var også imponerende. Ikke helt overraskende minte den mye om da jeg så Timberlake i Globen i Stockholm, og da han danset (sammen med) norske Mona Berntsen på Super Bowl half-time showet i år. Så var det grande-finale nummeret med nydelige Can't Stop the Feeling  🎤 🎶 🎵 🎙


Justin Timberlake vs. flutter ekko: Hvem vant egentlig?
Noen nedturer? Ikke annet enn at sammen med alle trailerne på utsiden av Telenor Arena, burde det også stått en 10-15 trailere med asfaltmatter til anledningen. Stakkars Justin Timberlake og hans crew som sang om kapp med flutter ekkoet i Telenor Arena. Noen ganger virket det som om arenaen vant. Det kan virke som 150 dB fra Top Fuel på Gardermoen Raceway gjennom 4 dager er bedre for øregangen enn akustikken i Telenor Arena. Skammelig, og veldig lite verdig et road-show fra Sunnyvale, for å si det slik. Med Telenor i ryggen burde lydkvaliteten vært i ren klasse A, ikke som en billig gettoblaster med dolby B fra fortiden. Ellers innfridde alt etter forventningene. Mulig neste konsert med Sean Parker, unnskyld, jeg mente Justin Timberlake, blir i København istedenfor.
Cool Wink
« Last Edit: 08/10/18 at 00:54:15 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #52 - 08/10/18 at 01:03:23  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
Solo: A Star Wars Story

Color Fantasy 3. august 2018


Hvem skulle vel trodd at jeg skulle se en Star Wars film på Kielferga? Faktisk er det en ganske god kinosal i konferansedelen i båten, der de sender filmer for både store og små barn når Oracle med flere ikke har hyret hele konferansedelen. Solo: A Star Wars Story er den seneste Star Wars filmen. Den hadde premiere 23. mai i Norge, så nå var det på tide å se den. Harrison Ford har nå alltid vært blant favorittene i Star Wars (triologien), så her var det store forventninger. Disney har tross alt lagt inn ikke mindre enn $300 millioner i denne filmen.


Gjennom et eventyr i den kriminelle underverdenen møter Han Solo sin fremtidige andrepilot Chewbacca. Videre tar romskipet Millennium Falcon oss med på en reise til en galakse langt, langt vekk ut på eventyr med noen av kjeltringene i galaksen. So far so good! På mange måter er dette en trygg film, som ikke bringer deg noe nytt. Historien bringer deg ikke noe nytt (det gjør det tross alt sjelden i Star Wars), men som alltid er action-sekvensene der, og underholdningen er god. Skuespillprestasjonene er også gode (heldigvis). Finnen Joonas Suotamo gjør en god rolle som Chewbacca. Det samme gjør Alden Ehrenreich som Han Solo, om ikke helt på samme høyde som Harrison Ford, men hvem kan vel forvente det? Av nye roller er Phoebe Waller-Bridge overraskende god som roboten L3-37. Synd hun dør! Både hun og publikum hadde fortjent flere filmer med L3-37. Det samme gjelder Woody Harrelson som Beckett. Trist at han dør også. Alt i alt, så gjør Disney en god jobb med franchisen.


Kilder
 
 
IP Logged
 
Reply #53 - 08/24/18 at 04:11:00  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
Nasjonalballetten RAW

Operaen 21. august 2018


Nasjonalballetten RAW var et imponerende show der Nasjonalballettens dansere (endelig) fikk realisert sine egne prosjekter. Overskuddet går til Young Future Foundation på Filippinene, som er et barnehjem drevet av to norske kvinner. Prosjektlederen er Samantha Lynch, og prosjektgruppen består av Whitney Jensen, Douwe Dekkers, Shane Urton, Philip Currell, og Natasha Jones Dale. De kom frem til 13 balletter (koreografene i parentes):

QUOTE: THE MIND IS A MUSCLE (Kristian Støvind)
STARDUST (Lucas Lima)
ELSEWHERE DARK (Whitney Jensen)
HYSJ (Georgie Rose)
BEFORE NORA (Stina Quagebeur)
PULS (Yoshifumi Inao)
INVERSION (Anaïs Touret)

Pianomusikk i pausen med Emília Rovira Alegre

FUTURE (Shane Urton & Matias Rønningen)
TIRAMI GIÙ (Ada Marthine Marthinsen)
MUSIC AND DANCE EXPERIENCE FOR HEALTHY GESTATION IN THREE MOVEMENTS (Kenji Wilkie)
CHET AND I ON A BUS (Jacob Roter)
DISTANT CLOSENESS (Lucas Lima)
ALL THE ANGLES (Ana Maria Lucaciu)

Så hva skjer så når Nasjonalballetten får frie tøyler? Dagsavisen skrev: «Prosjektet går rett inn i kjernen på hva Nasjonalballetten ønsker å være: et sted for nyskapende ballettkultur, som tidvis utnytter det faktum at Norge har en kort institusjonell balletthistorie» (Monrad-Krohn, 2018). Jeg kunne ikke uttrykt det bedre selv. Resultatet var røft, morsomt, og rett og slett utrolig bra. Det til tross for at det ikke gikk på Hovedscenen, men på Scene 2. På den annen side, så kommer publikum nærmere danserne på Scene 2. Og det er hva RAW ga oss, vi kom nærmere danserne og Nasjonalballetten. BRAVO!!
SmileyGrin


Kilder
Monrad-Krohn, Vilde Alette (2018-08-20). Nasjonalballettens råvarer. [ONLINE] Tilgjengelig: https://www.dagsavisen.no/kultur/nasjonalballettens-ravarer-1.1188762 [2018-08-24].
Operaen (2018). Nasjonalballetten RAW. [ONLINE] Tilgjengelig: https://operaen.no/forestillinger/nasjonalballetten-raw-danseverksted-ballett/ [2018-08-24].
« Last Edit: 08/24/18 at 23:25:11 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #54 - 09/19/18 at 02:47:45  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
The Phantom of the Opera

Folketeateret premieren 7. september og 8. september


Tenk det, The Phantom of the Opera er satt opp i Norge for aller første gang. Musikalen alle har hørt om, sett av over 140 millioner mennesker i over 30 land, og der Andrew Lloyd Webber briljerer med sitt talent. Jeg har et nesten personlig forhold til denne musikalen. Alt fra å spille Andrew Lloyd Webbers musikk på vårkonserten med skolekorpset, lytte til den samme musikken på musikkanlegget kjøpt for konfirmasjonspengene, senere via high-end utstyr og klasse A forsterkere, kritisk lytning i konsertform av musikken på konserthuset, showene på Color Line, og selvfølgelig selveste oppsetningen i London, som ble en all time high. Nå er den fulle oppsetningen endelig her på norsk i Folketeateret. Bare det at jeg så den to dager på rad sier alt om forventningene.


Musikken er dramatisk, og jeg velger å si det samme om plottet. I sentrum står ensomme operafantomet og hans besettelse av ballettdanseren Christine Daaé i Opera Garnier i Paris. Dette er en fortelling om kunstens inspirasjon og kraft, og om lengselen etter sann kjærlighet. Espen Grjotheim overbeviser i rollen som operafantomet. Fantastisk stemmeprakt. Finske Mira Ormala sin rollefortolkning som Christine Daaé imponerer også, særlig med tanke på at hun måtte lære norsk for i det hele tatt å få rollen. Da sier det seg selv at stemmen passer rollen. Solveig Kringlebotn som den aldrende operasangeren Carlotta Giudicelli, og Jannike Kruse som ballettpedagogen Madame Giry er også med på å sprite opp denne norske versjonen av musikalen. For å oppsummere norsk presse; påkostet fantommagi på høyoktan i øverste divisjon som det var verdt å vente på i 32 år. Men selv om The Phantom of the Opera bruker retrospektiv teknikk, blir jeg aldri helt forberedt på den sørgelig slutten. Slik ble det nå også, på norsk. Ibsen ville vært stolt! Dette er musikalen over alle musikaler som alle bør få med seg!
 
 
IP Logged
 
Reply #55 - 09/29/18 at 00:39:41  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 279
*****
Skjelvet

ODEON Oslo 28. september 2018


22. mars 2018 åpnet ODEON Oslo, Norges største kinosenter med hele 14 saler, hvorav den største er en IMAX-kino med intet mindre en Norges største lerret. Her må Colosseum kino våkne! Uansett, alle salene har Barco-laserprojektorer som er i stand til å vise 4K-film, og alle salene har Dolby Atmos-lydsystem. Legg så til OSCARs Bar i 2. etasje, så snakker vi virkelig om at film er best på kino – koste hva det koste vil.


Nå har riktignok norsk film aldri vært kjent for lydsporene (eller lydsporet  Roll Eyes), og Skjelvet er vel heller ikke den hardeste prøven Dolby Atmos-lydsystem, eller Barco-laserprojektorene kan bli utsatt for. Derimot er Skjelvet banebrytende på effekter, når vi holder oss til norske filmer, slik det skal være i katastrofefilmer. Dette er oppfølgeren til kassasuksessen Bølgen, der en tsunamibølge ødela Geirangerfjorden. Nå er det Tigerstaden som står for tur. Godt er det at det er en film, med tanke på at storskjelvet starter på Ryen (?!) for så å bevege seg over Ekebergsletta, før Barkoden, Postgirobygget og Oslo Plaza ristes i fillebiter. Effektene har hovedrollen, skuespillerne birollen, og plottet er heller svakt! Slik skal det være i en katastrofefilm, men allikevel, så er det litt brå slutt (veldig brå vil noen si), og litt mange parallellhistorier som aldri får noen verdig oppfølging. Utover dette er Skjelvet norsk Popcorn på sitt bedre!
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 
Send Topic Print