YaBB - Yet another Bulletin Board

Welcome, Guest. Please Login or Register

  Home English Norsk HelpLoginRegisterSearch  
 
 
Pages: 1 2 3 4 
Send Topic Print
Begivenheter (Read 75838 times)
Reply #45 - 04/17/18 at 00:15:29  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 267
*****
The Shape of Water (2017)

Vika kino 16. april 2018


Da The Shape of Water fikk 13 Oscar-nominasjoner, vant for beste film, beste originalmusikk, beste scenografi, samt at Guillermo del Toro fikk Oscar for beste regi, så må det være lov å si at det var skyhøye forventninger til dette romantiske fantasy-dramaet. Handlingen og scenografien er lagt til den kalde krigen i begynnelsen av 60-tallet. Den stumme Elisa, som blir spilt av Sally Hawkins, arbeider som renholder sammen med Zelda, spilt av Octavia Spencer, på en hemmelig lab drevet av de amerikanske myndighetene. Livet til Elisa forandrer seg for alltid da hun og Zelda kommer over et topphemmelig eksperiment. Hun forelsker seg i «The Shape of Water», en slags vannmann som av politiske grunnner (les kald krig), blir underlagt torturliknende eksperimenter. Elisa vil gjøre noe med dette!


The Shape of Water er enkel å tolke, men med nydelig scenografi og filmmusikk, samt Guillermo del Toros ypperlige regi, gjør at dette blir god gammeldags filmmagi. Gjett om den innfridde mine forventninger! The Shape of Water er et prakteksempel på hvorfor jeg elsker film, Oscarvinnere, og popkorn. Livet er herlig!

Cool Smiley


Kilder
Filmweb.no (2018). The Shape of Water - 2017. [ONLINE] Tilgjengelig: https://www.filmweb.no/film/article1329075.ece [16. april 2018].
Mads Kvalvaag Halvorsen (2018-02-20). The Shape of Water. [ONLINE] Tilgjengelig: http://filmmagasinet.no/movies/the-shape-of-water/ [16. april 2018].
LiavaagWiki (2018-03-05). Oscar-utdelingen 2018. [ONLINE] Tilgjengelig: https://www.liavaag.org/wiki/index.php/Oscar-utdelingen_2018 [16. april 2018].
« Last Edit: 04/24/18 at 20:00:48 by Administrator »  

Vika-kino.jpg (70 KB | 14 )
Vika-kino.jpg
 
IP Logged
 
Reply #46 - 04/22/18 at 23:11:49  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 267
*****
Norsk Militær Tattoo 2018

Oslo Spektrum 21. april 2018


Norsk Militær Tattoo er et militærmusikkshow med oppunder 850 medvirkende fra hele verden. Ordet Tattoo er fra den nederlandske setningen «Doe den tap toe» og betyr slå av springen, eller «sett tappen i tønna». Begrepet oppstod i Nederland på 1700-tallet som et signal til trommeslagere eller trompeter for at hotellene nær militære garnisoner skulle slutte å servere øl slik at soldatene skulle komme tilbake til kasernene.


Det var Kongelige norske marines musikkorps og Forsvarets stabsmusikkorps som fikk æren av å åpne showet, som var spekket med sekkepiper, marsjering i verdensklasse og dans! ​​​​​​​​​Forsvarets stabsmusikkorps spilte favoritten Valdresmarsj, Hans Majestet Kongens Garde spilte Gammel Jægermarsj bare for å nevne noe. Av mer moderne musikk kan nevnes US Army Field Band som spilte Sir Duke av Stevie Wonder og Star Wars av John Williams. Generelt ble det utover honnørmarsjer spilt mye filmmusikk med morsomme innslag. Deltager-listen var full av sensasjonelle korps og drilltropper. Under er listen med navnene på de medvirkende til dette fantastisk flotte showet i Oslos storstue:


 • THE ROYAL EDINBURGH MILITARY TATTOO
 • DEN DANSKE LIVGARDES MUSIKKORPS
 • 21st BATALLION GREY COATS FIFE & DRUM CORPS
 • FANFARA BERSAGLIERI "A. CARETTO" DI BEDIZZOLE
 • HISTORISK INNSLAG - NORSKE PIPERE OG TROMMERE
 • THE MARINE BAND OF THE ROYAL NETHERLANDS NAVY
 • THE UNITED STATES MARINE CORPS SILENT DRILL PLATOON
 • LIVGARDETS DRAGONMUSIKKÅR


Pause

 • Innslag med HV-02
 • THE ROYAL EDINBURGH MILITARY TATTOO
 • LOCHIEL MARCHING DRILL TEAM
 • NORSK DRUMLINE & KONGELIGE NORSKE MARINES MUSIKKORPS
 • FORSVARETS STABSMUSIKKORPS & FRIKAR
 • THE UNITED STATES ARMY FIELD BAND
 • TOP SECRET DRUM CORPS
 • HANS MAJESTET KONGENS GARDES 3.KOMPANI


Finale med samtlige deltagere!
« Last Edit: 04/23/18 at 01:38:26 by Administrator »  
 
IP Logged
 
Reply #47 - 05/17/18 at 00:59:44  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 267
*****
Raceworz Norway

Gardermoen Raceway 5. mai 2018


Raceworz er kjent i USA og i Fast & Furious filmene. Raske 10-sekundersbiler som kappkjører i ørkenen. 5. mai kom eventet til Norge og Gardermoen Raceway (NDRG). Raceworz Norway er første som fikk lov til å bruke konseptet utenfor USA. Så gjenstår det vel å se om bilene fra Fast & Furious klarer kvartmila på 10-sekunder.


Det var også anledning til å kjøre 402 meter med egen bil eller MC på NDRG, Norges beste dragrace-bane. Det var også konkurranser i depoet. Det ble konkurrert i laveste bil (bil-limbo), mest røyk (burnout), og mest lyd (eksoskonkurranse). I depoet var det også stor bilutstilling med flere biler fra Fast and Furious-filmene og «Street legal». Noel G (aka Hector) fra Fast & Furious 1 og 7 var også på Gardermoen Raceway. I tillegg var det mulig å leie seg helikoptertur, et populært innslag.


Alt i alt spektakulært show med mange morsomme innslag. Bilene fra Fast & Furious og andre «Street legal» biler slet riktignok med å få bilene under 13 sekunder på 402-meteren. Derimot hadde enkelte V8’ere ikke det minste problemer med dette. Faktisk var det en 80-talls Mustang som dro igjen en Ford Escort 550HK Cosworth fra 90-tallet. Kanskje ikke så fantastisk annet enn at Cosworthen gjorde et fullt drag, mens Mustangen kom etter i burnouten! Det samme gjelder drifting. Her kom diesel og V8 Mustang suverent best ut. Riktignok gikk motoren på Mustangen før dekkene, men hva gjør man ikke for publikum på en solskinnsdag?
 
 
IP Logged
 
Reply #48 - 05/29/18 at 00:57:08  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 267
*****
Show’n Shine 2018

Vikingskipet 12. mai 2018


I helgen 12. og 13. mai var det Show’n Shine bilutstilling med Moldestuket i Vikingskipet på Hamar. Her kunne man oppleve biler som aldri før er vist i Norge. De beste Amcar og Custom-bilene, dragracing og gatebiler, bane- og drifting-biler, trailere og mye mer. Her var det håndplukkede utstillingsobjekter for å vise frem det beste fra Skandinavia. Ekstra gøy var det at man fikk et gjensyn med «Lillegul» fra filmen «Børning», Pontiac Trans Am og Kenworth-traileren fra filmklassikeren «Smokey and the Bandit», Shelby Mustang GT500 «Eleanor» fra «Gone in 60 Seconds», og ikke minst Norgeshistoriens mestselgende film sin bokstavelig talt store helt: «Il Tempo Gigante» fra «Flåklypa Grand Prix». Dette 6,65 meter lange og 2,47 meter brede monsteret på 3,6 tonn, har en 454 Big Block motor på 550 hestekrefter. Skulle gjerne hatt en prøvetur... Prøvetur kunne man få med helikopteret ute. Videre var det demonstrasjon av V8'erne i dragracingbilene og bilstereo i toppklassen. Se alle bildene i Show'n Shine 2018 fotoalbumet.


Alt i alt en utrolig flott bilutstilling som var turen verdt tur-retur Oslo-Hamar, men regn med rundt NOK 300,- i bompenger! Shocked Cool
 
 
IP Logged
 
Reply #49 - 06/23/18 at 01:11:36  

Administrator   Offline
YaBB Administrator
Welcome to My Bulletin
Board
Oslo

Gender: male
Posts: 267
*****
Ullevaal Xtreme 2018

16. juni 2018 Ullevaal Stadion


Lørdag 16. juni inviterte X-Games stjernen André Villa til Ullevaal stadion, som i anledningen ble forandret til en ekstremsportsarena. For fotballfans kan det virke litt sprøtt å kjøre inn 400 billass med grus på Ullevaal Stadion under fotball VM, men for «petrolheads» er det helt naturlig. Her fikk man se verdens beste utøvere innen FMX, supercross og snøscooter, samt sparkesykkel og BMX som faktisk kunne ta pusten fra deg. Grunnen til dette er at de satte utfor fra et 12 meter høyt stillas og gjorde både forlengs og baklengs salto. Faktisk trippel-salto. Salto tok snøscooteren også. Et imponerende show med halsbrekkende hopp. Showet ble ledet av Jan Erik Larssen fra NRKs Autofil. I førshowet kunne man oppleve stand med Monster Energy, Amcar, Streetcar, drifting-cars samt motorsykler. Ved siden av Harley Davidson standen fant man «Lillegul» fra Børningfilmene.


Heldigvis var vi heldige med været. Håper Ullevaal Xtreme kommer tilbake senere!  Cool
 
 
IP Logged
 
Pages: 1 2 3 4 
Send Topic Print