Delte meninger

Fra LiavaagWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Underholdning og innhold på dine vilkår

Fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys har gitt ut artikkelsamlingen Delte meninger (Om nettets sosiale side). Dette er en artikkelsamling der den røde tråden er delingskultur. Gjennom iterasjon og drøftelser på nettsamfunn har forskere, gründere og samfunnsdebattanter medvirket med perspektiver på forretningsutvikling, kulturproduksjon og personvern i kyberrommet.

Creative Commons-lisens, personvern, og barns deltakerevne drøftes og knyttes opp mot fremtidige sosiale medier. Da boken selv er utgitt under en åpen variant av CC står Wiki nettsamfunn (som LiavaagWiki) fritt til å gjengi boken. Alternativt kan den virkelige entusiasten oversette den til engelsk, fransk, spansk, kinesisk, esperanto og så videre.

Statsråden vektlegger gjennom det sosiale nettstedet Deltemeninger.no, at det sosiale nettet generelt kan gi andre en stemme. Under her ligger stedfaste og omstreiferes ytringer i samfunnet, som igjen kan bringe nye tanker, ideer og kunnskap til tilbake til myndighetene. Dette ønsker vi å utforske, sier Grande Røys.

Delte meninger (web 2.0 lenker)

Liavaag.org