Brukerdiskusjon:Morten René

Fra LiavaagWiki
Revisjon per 22. mai 2009 kl. 22:10 av Morten René (diskusjon | bidrag) (Ny side: == Fokus på innhold == Mens semantisk web fokuserer på kunstig intelligens, søke optimalisering og tilgjengelighet for brukere med nedsatte funksjonsevner, går web 2.0 andre veier. Med ...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

Fokus på innhold

Mens semantisk web fokuserer på kunstig intelligens, søke optimalisering og tilgjengelighet for brukere med nedsatte funksjonsevner, går web 2.0 andre veier. Med få unntak, som Google AdSense og lignende teknologier, er det brukergenerert innhold i dynamiske sosiale nettsteder som er seneste trenden. Faktisk er dette så populært at det gir utslag på selv kvantitative data. Det viser seg nemlig på serverstatistikk at det er nettsamfunnsteknologier som wiki og forumer som gir seriøst med treff.

Trenden fremmover, utover syntaktisk riktig semantikk, er å fokusere på brukeres vaner på nettsamfunn. Hva typer normer etablerer folks vaner online, og hvilken samfunnsgruppe bør man fokusere på? Svaret ligger selvfølgelig unge mennesker under femti år, men også utover de over femti: Omstreifende, uteliggere og narkomane. De svakstilte er fullstendig utelatt med hensyn til utforming av tjenester og tilbud. Problemstillingen ligger nemlig ikke i nettilgangen, men innholdet på støtteorganisasjoner og humanistiske organisasjoner.

Dette bør man se nærmere på ved utforming av nye sosiale applikasjoner fremover.


Forumet og nettsamfunn