LiavaagWiki:Personvern

Fra LiavaagWiki
Revisjon per 24. mai 2018 kl. 21:07 av Morten René (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Østensjøvannet.jpg

Personvern

Et grunnleggende prinsipp i en rettsstat, og et nettsamfunn, er retten til å ha et privatliv i fred. Idealet er at den enkelte skal ha råderett over sine egne personopplysninger, der alle har krav på ikke å krenkes, samt respekt fra andre mennesker. Under her gjelder respekt for egen integritet, retten til eget bilde så vel som privatlivets fred.


Selv om nettsamfunns ideal går på selvutfoldelse og ytringsfrihet, må dette på ingen måte begrense personvernet og krenke andre mennesker. Personvernet er derfor nært knyttet til enkeltindividers privatliv, selvbestemmelse og selvutfoldelse. Gjør det til en handlingsregel at du ikke gjør mot andre som du ikke vil at andre skal gjøre mot deg.


Personopplysninger og brukerkonto

Det er ingen vits å lage konto på LiavaagWiki, da den er stengt for kommentarer og redigering. Dette for å unngå spam og redigeringskrig. Uansett, skulle du allikevel lage deg en konto, samtykker du samtidig i at informasjonen du legger inn lagres i wikien. Denne informasjonen brukes til analyser og statististikk på wikien.


Informasjonskapsler

Liavaag.org og LiavaagWiki bruker informasjonskapsler. Dette for å gi den beste brukeropplevelsen. Blant annet brukes analyseverktøyet Google Analytics og AddThis. Det siste er en delingstjeneste, men som også kan gi nyttig statistikk på det som har blitt delt. Også økter lagres i informasjonskapsler. Dette kan være at du er logget inn i wikien.


Informasjonskapslene til Google Analytics og AddThis lagres på servere i USA, og er underlagt henholdsvis Google Analytics og AddThis sine retningslinjer for personvern. Informasjonskapslene på Liavaag.org slettes av seg selv, de fleste etter et døgn. Ingen av informasjonskapslene gjør at vi kan knytte informasjon om din bruk av nettstedet til deg som enkeltperson. Lær mer om dette ved å lese personvernerklæringen for Liavaag.org.


Personvernerklæring


Lovdata

WikiBallerina.jpg

Trygg på internett

Nettvettregler

 1. Vis respekt for hverandre på nett. Mobbing på nett er minst like alvorlig som annen mobbing
 2. Tenk deg om før du deler personlige bilder og opplysninger om deg selv og andre på åpne nettsteder
 3. Lag et passord som er vanskelig å gjette. Passordet ditt er privat
 4. Husk at det er lett å lyve på nettet, ikke tro på alt som andre skriver
 5. Ta med noen du stoler på hvis du skal møte noen du har blitt kjent med på nettet, og møt dem på et offentlig sted
 6. Avslutt kontakten hvis du blir redd eller opplever noe ubehagelig. Blokker kontakten og meld fra til de som har ansvaret for nettstedet
 7. Fortell det til en voksen eller en annen du stoler på hvis du opplever noe ubehagelig
 8. Meld til politiet på www.tips.kripos.no om alvorlige saker. Det er ikke din skyld om noen andre gjør noe ubehagelig mot deg på nett


Nettreglene er utarbeidet av

 • Redd Barna sammen med
  • Barneombudet
  • Barnevakten
  • Kripos
  • Trygg bruk (Medietilsynet)

Liavaag.org