Classic Car Show Oslo 2018

Fra LiavaagWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Introduksjon

Classic Car Show Oslo ble første gang avholdt i 2017. Fra 14 til 15 april 2018 var det igjen klart for det som omtales som Skandinavias største klassikermesse. Classic Car Show Oslo ble avholdt på X Meeting Point på Hellerudsletta rett nord for Oslo. Av utstillere kan nevnes Mercedes-Benz Classic Center Norge som samarbeidet med Mercedes-Benz Klubben Norge. De viste frem høydepunkter fra bilmerkets historie på en 500 m2 stor stand. Også Audi, BMW, Ford, og Porsche var godt representert med spennende historiske racerbiler. Classic Car Show Oslo liker også å gjøre stas på bilene som var vanlige i trafikkbildet i gamledager. Derfor er alle biltyper, amerikanske, europeiske og japanske bilmerker som er utrydningstruet i dag, godt representert.

Åse Kleveland med sin Saab Sonett

Et av høydepunktene i årets Classic Car Show Oslo var minikonserten med Åse Kleveland & Wrooom 2018. Åse Kleveland er kjent for sin store bil-interesse fra før hun fikk førerkort (BilNorge.no, 2018). På minikonserten fortalte hun om sitt korte forhold til en Ford Mustang, som hadde sterk motor, men dårlige vinteregenskaper. Derfor ble det Saab Sonett, som riktignok var motorsvak i forhold til Mustangen, men som med forhjulstrekk hadde vinteregenskaper langt utover det en Ford Mustang kunne by på. I 50 år har Åse Kleveland og Sonetten holdt sammen i tykt og tynt, på veien og av og til i grøfta (Classic Car Show, 2018). Derfor ble det et realt gullbryllup med rock’n roll med kjente og kjære sanger omskrevet for anledningen. For eksempel ble Prince sin «Little Red Corvette» til «Liten sølv Sonett». Bandet Wrooom var sammensatt for anledningen. Gøyalt ble det!

Galleri fra Classic Car Show 2018

Bilene utstilt under er en Lamborghini Countach med drivverk og motor på utsiden, Ford RS 200, to klassiske Amcars og en Mercedes-Benz, Frank Sinatras Lamborghini Miura, Volvo Duett og Åse Kleveland med sin Saab Sonett.

Flere gallerier

Fotoalbum på Liavaag.org med 88 HD-bilder: Classic Car Show Oslo 2018

Kilder

Liavaag.org