My wiki:Personvern

Fra LiavaagWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Personvern

Et grunnleggende prinsipp i en rettsstat, og et nettsamfunn, er retten til å ha et privatliv i fred. Idealet er at den enkelte skal ha råderett over sine egne personopplysninger, der alle har krav på ikke å krenkes, samt respekt fra andre mennesker. Under her gjelder respekt for egen integritet, retten til eget bilde så vel som privatlivets fred. Selv om nettsamfunns ideal går på selvutfoldelse og ytringsfrihet, må dette på ingen måte begrense personvernet og krenke andre mennesker. Personvernet er derfor nært knyttet til enkeltindividers privatliv, selvbestemmelse og selvutfoldelse. Gjør det til en handlingsregel at du ikke gjør mot andre som du ikke vil at andre skal gjøre mot deg.

Personopplysninger og brukerkonto

Det er ingen vits å lage konto på LiavaagWiki, da den er stengt for kommentarer og redigering. Dette for å unngå spam og redigeringskrig. Uansett, skulle du allikevel lage deg en konto, samtykker du samtidig i at informasjonen du legger inn lagres i wikien. Denne informasjonen brukes til analyser og statististikk på wikien.

Informasjonskapsler

Liavaag.org og LiavaagWiki bruker informasjonskapsler. Hovedsakelig brukes UserID, UserName, Session ol. til å hjelpe deg med å identifisere deg til LiavaagWiki, og holde deg innlogget. Også økter lagres i informasjonskapsler, også dette for å holde deg innlogget. Lær mer om informasjonskapsler på personvernerklæringen for Liavaag.org.

Personvernerklæring

Lovdata

Trygg på internett

Nettvettregler

 1. Vis respekt for hverandre på nett. Mobbing på nett er minst like alvorlig som annen mobbing
 2. Tenk deg om før du deler personlige bilder og opplysninger om deg selv og andre på åpne nettsteder
 3. Lag et passord som er vanskelig å gjette. Passordet ditt er privat
 4. Husk at det er lett å lyve på nettet, ikke tro på alt som andre skriver
 5. Ta med noen du stoler på hvis du skal møte noen du har blitt kjent med på nettet, og møt dem på et offentlig sted
 6. Avslutt kontakten hvis du blir redd eller opplever noe ubehagelig. Blokker kontakten og meld fra til de som har ansvaret for nettstedet
 7. Fortell det til en voksen eller en annen du stoler på hvis du opplever noe ubehagelig
 8. Meld til politiet på www.tips.kripos.no om alvorlige saker. Det er ikke din skyld om noen andre gjør noe ubehagelig mot deg på nett

Nettreglene er utarbeidet av

 • Redd Barna sammen med
  • Barneombudet
  • Barnevakten
  • Kripos
  • Trygg bruk (Medietilsynet)

Liavaag.org